Elveția a scos homofobia în afara legii - 3 ani de închisoare pentru insulte împotriva comunității LGBT

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
1.2K
Tweet
Sursă foto: Mercedes Mehling // Unsplash

În timp ce România a fost împânzită de afișe și bannere paranoide, în care se spune că homosexualii fură copiii cuplurilor heterosexuale, Elveția a scos homofobia și transfobia în afara legii.

Elveția și-a schimbat codul penal, ceea ce înseamnă că persoanele care fac remarci homofobe sau transfobe față de altcineva se vor confrunta cu aceeași pedeapsă ca și pentru rasism: 3 ani de închisoare.

118 de voturi au fost pentru actualizarea codului penal (60 împotriva), iar Mathias Reynard, cel care a propus legea, a sărbătorit succesul său postând pe Twitter următorul mesaj:

„Victorie! Cu 118 voturi contra 60 și 5 abțineri, Consiliul Național acceptă inițiativa mea parlamentară împotriva homofobiei și a Transfobiei! Un mare succes pentru drepturile omului! Răspunsul final din decembrie la Consiliul Statelor."

În urma votului, Reynard a spus:

Homofobia nu este o părere. E o crimă. Unul din cinci homosexuali a încercat să se sinucidă, jumătate dintre ei înainte de vârsta de 20 de ani. Această victorie trimite un semnal puternic. Am primit deja sute de reacții.”

Reynard a confirmat că intenționează să introducă și legea care va permite persoanelor de același sex să se căsătorească în Elveția. Din 2007, țara a oferit parteneriate civile, însă cuplurile de același sex nu au aceleași drepturi atunci când vine vorba de impozitare, fertilitate, bunăstare sau adopție.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile