Homosexualii sunt la fel de buni părinți ca heterosexualii, spun oamenii de știință

Share
566
Tweet
LGBT Foto: www.traileraddict.comchristinprophecy.org

Potrivit unor studii recente, copiii crescuți în familii de homesexuali au mai puține probleme de sănătate mintală decât copiii heterosexualilor.

Argumentul frecvent este că un copil are nevoie de un model de tată și mamă.

Cu toate acestea, potrivit datelor disponibile, nu există dovezi că acești copii crescuți de cupluri de același sex trăiesc o viață tristă și confuză.

Rezultatele studiului au demonstrat clar că aceștia își percep parinții, indiferent de sex. Ei sunt păzitorii lor, iar sexualitatea nu joacă niciun rol aici. Oamenii de știință spun că dragostea este dragoste și că un părinte bun este un părinte bun, fără niciun"dar".

Cercetările au fost efectuate pe familiile italiene care au fost împărțite în 3 grupe: 70 tați homosexuali care devin părinți adoptivi, 125 de mame lesbiene care au avut copii prin intermediul donatorilor și 195 de cupluri heterosexuale. Toate grupurile aveau copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 11 ani .

Experții s-au uitat la întreaga viață de familie - cum sunt părinții, relațiile de familie, modul în care funcționează familia, punctele forte și punctele slabe ale copiilor, comportamentul copiilor.

În ciuda faptului că în rândul copiilor din diferite familii au existat diferențe semnificative, experții spun că la copiii care au părinții homosexuali, s-a constatat o incidență mai scăzută a problemelor de sănătate mintală. Cu toate astea, acest studiu nu este perfect, pentru că nu a fost nicio cercetare pe termen lung și datele au fost prelucrate doar statistic. Însă, experții consideră că rezultatele sunt relevante, deoarece constatările lor sunt în concordanță cu alte studii.

S-a constatat, totuși, că dezvoltarea psihologică a copiilor a fost efectată de prejudecăți, homofobie și discriminare.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile