O decizie istorică a fost luată și una dintre cele mai lungi lupte pentru drepturile LGBT a fost încheiată - India a decriminalizat sexul între gay

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

În viața asta cred că lupți cel mai mult pentru lucrurile cele mai simple, iar dreptul la viață și la libertate este unul care n-a reușit să fie accesibil pentru toată lumea.

Dar există momente care dau speranță, iar ce s-a întâmplat recent în India este demn de remarcat și aplaudat - o decizie istorică a fost luată și poate cea mai lungă luptă la nivel mondial pentru drepturile persoanelor LGBTQ a fost încheiată. India a decriminalizat sexul între gay.

Bucurie
Libertate!

Hotărârea a fost luată de Curtea Supremă din India -o lege colonială, cunoscută sub numele de Secțiunea 377, care criminaliza toate activitățile sexuale, mai puțin cele heterosexuale, si le numea "împotriva legilor naturii", a fost scoasă din uz.

5 judecători, timp de 2 luni, au ascultat argumente pro și contra împotriva subiectului, iar pe 6 septembrie 2018 au luat o decizie și au declarat că libertatea poate fi îndeplinită doar atunci când comunitatea LGBT primește drepturi egale.

Activiștii au spus că argumentele juriului au fost generoase și open-minded, iar asta include ideea că drepturile constituționale individuale sunt supreme, iar expresia intimității este o parte fundamentală din dreptul la intimitate.

Judecătorii au spus că legea a dus, de-a lungul istoriei, la tragedie și angoase, iar acest lucru trebuie remediat.

Indu Malhotra, singura femeie din juriu, a declarat că istoria trebuie să ceară iertare celor persecutați de legea veche, iar decizia de azi va fi valabilă pentru toate cazurile aflate deja pe rol.

Decizia juraților a inclus și o cerință căre poliție, care ar trebui să ajute respectarea drepturilor indivizilor LGBT.

O astfel de hotărâre istorică ar putea avea efect și în tot ceea ce înseamnă Commonwealth, format din 53 de țări care stau, majoritar, pe teritorii care au aparținut Imperiului Britanic.

În aprilie 2018, la o întâlnire a națiunilor care fac parte din Commonwealth, prim-ministrul britanic Therasa May a descris Secțiunea 377 ca fiind "greșită atunci și greșită acum".

În 37 dintre țările din Commonwealth, activiștii LGBT luptă pentru aceleași drepturi pentru care au luptat și indienii, împotriva unor legi penale coloniale, vechi de zeci de ani.

În lunile care vor urma, judecătorii din Kenya și Botswana vor lua o decizie împotriva legii care a fost schimbată acum în India.

Fericire
Happy day

Nu este absolut deloc ușor, dar uite cum, la nivel mondial, se întâmplă lucruri pozitive, oamenii își deschid mintea și iau decizii bune.

În România, trăim în continuare în mizerie - se pregătește referendumul pentru coaliția pentru familie, în loc să oferim libertate în iubire.

Foto ilustrativ

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile