Actrița Oana Mardare a fost băgată în dubă de jandarmi la mitingul anti LGBT al Noii Drepte din Cluj

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
226
Tweet
PressOne/Foto: Ralul Stef

Marșul #spunedrept, cel care a încheiat festivalul Cluj Pride, a fost primul eveniment de acest tip desfășurat în Transilvania, primul marș al comunității LGBTQ+ din Transilvania.

S-a întâmplat astăzi, pe 1 iulie.

Marșul a avut loc între orele 10:00 și 12:00 ale dimineții și s-a desfășurat fără niciun incident la activ.

Tot azi, după mitingul pro-LGBT, a avut loc și mitingul anti LGBT și de susținere al familiei tradiționale organizat de partidele Noua Dreaptă, Partidul România Unită și Partidul România Mare (PRM).

Lucrurile nu au fost atât de simple în acest cadru și, potrivit jurnaliștilor de la Pressone, actrița Oana Mardare de la Reactor de creație și experiment, un teatru independent clujean, a fost luată pe sus și băgată în dubă de jandarmi.

Iată ce a notat PressOne pe pagina de Facebook:

"Circa 600 de persoane au participat, în această dimineață, la Cluj-Napoca, la un marș al comunității LGBT, care a avut loc, fără incidente, pe o străduță de pe malul Someșului.

În contrapartidă, câteva ore mai târziu, reprezentanți de la Noua Dreaptă, PRU şi Partidul România Mare s-au întâlnit în fața Catedralei Ortodoxe pentru a-și exprima dezacordul în legătură cu evenimentul de dimineaţă.

”A fost o manifestație obscenă”, spunea la microfon unul dintre liderii grupării Noua Dreaptă când, din public, a fost întrerupt de o tânără care purta un tricou de la marşul LGBT. ”A fost un simplu marș, fără nimic obscen”, a intervenit ea.

”Luați-o de aici! Nu are nicio legătură cu evenimentul nostru. E o instigatoare”, a venit replica, moment în care jandarmii s-au executat. I-au cerut tinerei să se legitimeze, dar ea a refuzat, motivând că n-are buletinul.

Jandarmii i-au cerut să-i însoțească spre dubă, dar tânăra s-a opus categoric: ”Vreau să asist până la capăt la discursurile de aici. Sunt într-un loc public, am dreptul să fac asta”.

Au urmat secvențe uluitoare. Mai mulți jandarmi au târât-o pe tânără spre dubă. ”Vreau să-mi iau bicicleta și să plec acasă”, a venit rugămintea în lacrimi a tinerei, care s-a așezat pe caldarâm, opunând rezistență.

În final, jandarmii au luat-o pe sus și au băgat-o în dubă, îmbrâncindu-i pe jurnaliștii aflați în zonă.

La manifestaţia organizată de Noua Dreaptă, PRU şi PRM au participat circa 100 de persoane".

Oana Mardare a terminat facultatea de teatru la UBB Cluj, are un masterat la Barcelona și e fondator al teatrului independent Reactor de creație și experiment. Fotografiile au fost realizat de Raul Stef.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile