Propagandă pro-Referendum în școli: Coaliția pentru Familie și BOR îi învață pe copii să urască și să judece

Share
25
Tweet
Pliant răspândit în școlile românești Foto: Educație Privată | educatieprivata.ro/materiale-de-propaganda-pentru-referendumul-din-6-7-octombrie-raspandite-in-scoli-publice

Totul cu sprijinul conducerii școlilor, care consideră că asta-i cea mai importantă lecție pe care o pot învăța elevii în anul centenarului.

Preoții au dat pe pauză slujbele ca să poată întrerupe ședințele cu părinții, unde răspândesc pliante propagandiste. Ilegal, bineînțeles. De pe EducațiePrivată.ro aflămpărinții au început să fie hărțuiți direct de preoți la ședințele din incinta școlilor, slujitorii Domnului întrerupându-i ca să le bage pe gât pliante motivaționale pentru participarea la referendumul din 6-7 octombrie. Doar așa vor demonstra că le pasă de viitorul copiilor lor, conform materialelor distribuite.

Foto: educatieprivata.ro

Așa s-a întâmplat, spre exemplu, la Școala Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din Onești (Bacău). Un participant la ședința cu părinții povestește exact cum a decurs revoltătorul episod: „A venit preotul astăzi în școală și a intrat la mai multe ședințe cu părinții. Le-a spus că nu e o acțiune politică, ci una de <<bun-simț>> și i-a îndemnat sa meargă la referendum și să voteze pentru familia tradițională. Apoi le-au dat părinților pliante și au plecat”.

Foto: educatieprivata.ro

Ceva similar s-a petrecut și la Colegiul Național Unirea din Brașov, doar că de data asta pliantele le-au fost băgate pe gât elevilor de clasa a XI-a de către profesoara de religie: „Pliantul ăsta a fost distribuit azi, la o oră de religie, elevilor dintr-o clasă a XI-a de la Colegiul Național Unirea, din Brașov. Profesoara, care ar fi echivalat homosexualitatea cu zoofilia și pedofilia, i-a îndemnat pe adolescenți să-și convingă părinții să meargă la referendum”.

Asta în condițiile în care Ministerul Educației spune clar că în incinta școlilor sunt interzise „crearea și funcționarea oricăror formațiuni politice, organizarea și desfășurarea activităților de natură politică și prozelitism religios” (capitolul II, art. 4). Mai mult decât atât, Legea educației naționale stipulează că învățământul în România trebuie să se ghideze după „principiul libertății de gândire și al independenței față de ideologii, dogme religioase și doctrine politice”, ceea ce clar nu e valabil.

Teoretic, sună bine și cât se poate de corect. Practic, nu se respectă niciuna dintre prevederile astea, pentru că în opinia preoților și a susținătorilor referendumului, propaganda de genul ăsta nu-i vreo acțiune politică sau religioasă, ci „una de bun-simț”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile