Forumul Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale îndeamnă la boicotarea referendumului pentru familie

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
18
Tweet
sursă foto: facebook.com/FNSSPRI

În timp ce toate partidele, în afară de USR, susțin familia tradițională și fac campanie pentru referendumul Inchiziției pentru Familie, din ce în ce mai multe organizații de studenți își manifestă dezaprobarea, consternarea față de acest referendum și îndeamnă la boicot.

După ce Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România a anunțat că boicotează referendumul, astăzi a venit rândul Forumului Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale să anunțe că vor face la fel și că îndeamnă la neparticipare la acest referendum inutil.

„Comunitatea FNSSPRI își manifestă consternarea cu privire la organizarea referendumului pentru redefinirea familiei din 7 octombrie 2018, având în vedere următoarele argumente:

1. Drepturile cetățenești nu pot fi supuse votului. În condițiile în care comunitatea LGBTQ+ se confruntă deja cu o restrângere a drepturilor, dar mai ales cu atitudini discriminatorii la nivel social, considerăm că acest referendum poate reprezenta o incitare directă la ură împotriva acestei comunități.

2. Organizarea referendumului este un non-sens având în vedere faptul că, în prezent, Codul Civil reglementează deja căsătoria ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Așadar, această inițiativă nu poate servi decât unor scopuri ideologice.

3. Referendumul este inutil și inoportun din punct de vedere economic întrucât, pus în contrast cu alte probleme presante și prioritare, cheltuirea a aproximativ 35 de milioane de euro din banii publici pentru un astfel de demers pare cel puțin nefondat (în special dacă ținem cont de faptul că membrii comunității LGBTQ+ sunt și ei contribuabili).

Prin aceste motive, noi, comunitatea FNSSPRI considerăm că singura alegere pentru ziua de 7 octombrie 2018 este neprezentarea la referendum.”

Iată și postarea de pe pagina lor de Facebook:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile