5 piese pe care să le asculți azi, dacă ești fan Biggie

Bianca Bârsan

Street Style
Share
376
Tweet
Foto: Youtube

În urmă cu 20 de ani, pe 9 martie, hip hop-ul pierdea unul din cei mai relevanți artiști ai genului din toate timpurile, și anume Christopher George Latore Wallace, a.k.a. The Notorious B.I.G. În 2017, mașina în care el a fost împușcat mortal se vinde cu 1.5 milioane de dolari, iar un documentar despre viața lui, 'Notorious B.I.G.: One More Chance', intră în producție. Mai mult, tot anul ăsta avem parte și de un nou serial Netflix care are ca temă principală uciderea lui Wallace, dar și relația lui cu Tupac și conflictul West Coast - East Coast.

Deși tânăr, căci a murit la doar 24 de ani, Biggie este în continuare considerat unul dintre cei mai buni rapperi din toate timpurile, iar albumul său Life After Death, lansat post-mortem și certificat cu discul de diamant – which, you know, is a big thing, mai ales pentru un artist hip hop -, se numără și acum printre preferatele noastre. Ți-am pregătit deci, pentru a-l celebra pe Wallace, cele mai tari piese semnate Biggie (în ordine aleatorie) pe care-ți recomand să le ai pe repeat, măcar astăzi.

1. Party & Bullshit

Single-ul de debut pentru că, pe bune, that flow…! Și da, de-aici știi refrenul din piesa aia pe care-o cântă Rita Ora.

2. Everyday struggle x A day in the life of a fool (Biggie feat. Sinatra)

Pentru că e cel mai tare remix Biggie pe care l-am auzit până-n ziua de azi, și pentru că ne place Frank Sinatra.

3. Hypnotize

Ultima piesa lansată de Wallace înainte să fie împușcat. Asta și refrenul super catchy – "Biggie, Biggie, Biggie, can't you see"-, fac din Hypnotize una din cele mai cunoscute piese semnate The Notorious B.I.G.

4. The world is filled (feat. P.Diddy)

Pentru că P.Diddy a fost printre primii tipi din industrie care l-au luat pe Biggie în serios, înainte ca acesta să semneze cu Uptown Records, în martie 1992. Ulterior, P.Diddy a pus bazele propriei case de discuri, Bad Boys Records, unde Wallace nu a ezitat să îl urmeze.

5. Sky is the limit

O piesă super smooth pe care am asculta-o la nesfârșit și care include un sample Whitesnake - you know, just in case you missed that band. O piesă despre viața lui Biggie, în câteva strofe. O piesă care dovedește că Biggie a fost și încă este 'king of rap'.

6. I’ll be missing you

Și, evident, 'I’ll be missing you', ca bonus! Și pentru că în mai se lansează un album Faith Evans - soția rapperului la momentul respectiv -, intitulat 'THE KING & I', album pe care îl vom putea auzi atât pe Wallace, cât și pe mama acestuia, Voletta.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile