Am fost la B.U.G. Mafia live, dar m-am simțit bătrână

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
14
Tweet

Cea de-a treia ediție Bucharest Craft Beer Festival s-a încheiat duminică, cu un concert susținut de B.U.G. Mafia. Varianta necenzurată.

Abia așteptam să-i văd pe Tataee, Uzzi și Caddy în acțiune, cu anii care-au trecut în spate - să văd cum și-o mai ard băeții de cartier care ridicau în picioare mii de oameni.

Eu am fost fană Mafia încă de când mi-am luat prima mea casetă cu ei, "de cartier". N-aș sti să zic ce m-a atras la trupa asta - flow-ul lui Uzzi, vocea Catălinei sau faptul că puteam să înjur liber, pe ritm, dar cert e că m-au cucerit.

B.U.G. Mafia

B.U.G. Mafia spunea povești despre Pantelimon, marijuana și vremuri în care tinerii și-o ardeau prost după blocuri, ajungeau la închisori sau mureau din cauza supradozelor.

Suntem în 2018 și nu zic că s-a oprit producția de heroină prin cartiere, dar Pantelimonul nu mai e cartier de graniță, ci cartier cu Mega Mall și restaurant Condimental, deci s-au mai schimbat preferințele; și generațiile.

E firesc, nu zice nimeni că nu. A rămas nostalgia versurilor de atunci, că în prezent cântă despre trompete și cum muzica lor acoperă liniștea. Deh, s-au așezat și băieții la casele lor. Și e caterincă, e bine.

Concertul de aseară n-a vrut să convertească pe nimeni, ci cred că și-a dorit să ne facă să ne trăim încă o dată adolescența și să ne dăm seama că unele versuri nu se uită niciodată, chiar dacă nu le rostești zilnic.

Și, dacă ești atent la cele zise în 98' despre sistemul din România, vei observa că de partea asta nu ne-am distanțat prea tare.

Tataee, Uzzi și Caddy nu s-au dat în stambă, n-au înjurat în afara muzicii, n-au fost penibili - au cântat live (Tataee mai avea puțin și-și pierdea vocea, dar a reușit să ducă treaba la bun sfârșit), frumos, organizat.

Publicul mi s-a părut semi-inert. Poate nu era publicul lor și toată generația Z prezentă n-a găsit niciun punctișor comun cu bărbații de pe scenă, dar mi s-a părut lame.

N-a fost energie, n-a fost vibe, n-a fost nebunie. Și poate BUG Mafia a îmbătrânit, poate-s ded, poate nu mai sunt hype deloc, dar nici oamenii prezenți n-au fost mai presus.

Și mă întreb - oare cum e să fii artist și să nu primești înapoi de la public? Cum e să interacționezi cu o lălăială de oameni adormiți și plictisiți?

Și partea nasoală este că nu e un caz unic - am fost la mai multe concerte live, din toate zonele muzicale, iar concluzia mi-a fost aceeași - cu mici excepții, românii sunt niște triști penibili la concerte.

Stau ca niște zombie fascinați de luminile de pe scenă, fumează, filmează, dau din cap și pleacă acasă. N-au reacții, n-au vână și viață în ei. Nu e o imagine optimistă și nici una care să te încarce pozitiv - e dezolant, așa cum a ajuns și țara în care trăim.

Cred că n-am mai fost la un concert Mafia din vremea Bestfest-ului, când a urcat Lori cu ei pe scenă, dar show-ul de aseară mi-a plăcut. Mi s-au părut profi, au interacționat cu oamenii, au încercat. Și încercarea moarte n-are.

Am dansat și am cântat, amintindu-mi de când aveam 14 ani și dansam în sufragerie pe "Hai să fim HIGH", fără să-mi imaginez vreodată că voi înțelege versurile. N-a fost WOOOW și nici n-aveam pretenția asta. A fost așa cum a trebuit, timp de o oră, cât au stat în fața publicului.

Nu știu dacă ar trebui să concluzionez în vreun fel - să trăim mai mult momentul, să nu mai fi amorțiți, să nu mai mergem la concerte ca să stam ca legumele? Habar n-am. Nu depinde de mine, iar de gustibus..

Cred că mă așteptam să fiu dezamăgită de B.U.G. Mafia, dar mai mult am fost dezamăgită de oameni, iar asta cred că m-a dezamăgit și mai tare decât presupusa dezamăgire pe care o așteptam să mă dezamăgească.

Îți las aici niște versuri-cheie, să nu uiți despre ce e vorba:

Mafia

Sânt latin, o susțin, îmi place să înjur.

Sânt mandru de ce fac pentru că știu că mă ridic,

Ca orișice latin nu îmi place să mă impiedic.

Ca orișice latin pentru bani intru-n joc.

Ca orișice latin pun familia pe primul loc.

Îmi place să mă distrez cât mai mult în viață,

pentru bani, jointuri și femei ies în față.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

bug mafia live show concert craft beer
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde