Am stat de vorbă cu Tom Elton, tipul care coordonează True Music Series, platforma care promovează cei mai tari artiști din underground

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
67
Tweet

În 2016, a apărut platforma True Music, creată de Ballantine’s, în parteneriat cu Boiler Room. Rolul său este de a veni în sprijinul artiștilor care promovează muzica născută din pasiune, fără să cadă pradă compromisurilor dictate de scena muzicală mainstream.

Tom Elton este cel care coordonează platforma. Am stat de vorbă cu el pentru a afla mai multe despre acest proiect:

Ballantines Boiler Room

Bună Tom, povestește-mi puțin despre tine și despre job-ul tău. Cum e să fii Head of Music la Ballantine’s?

Este un job incredibil și unic. Am lucrat la toate activările noastre muzicale, iar asta a inclus faptul că am fost implicat în parteneriatul nostru mondial cu Boiler Room și lansarea platformei Ballantine’s True Music - angajamentul nostru de a susține și de a celebra artiștii care fac lucrurile "în felul lor" și care creează muzica în care cred, fără compromisuri.

Faptul că pot asigura o platformă autentică pentru artiștii globali și creativii muzicali este ceva care mă pasionează foarte tare și mă simt incredibil de norocos să lucrez cu un brand care susține asta.

Ballantines - Boiler ROOM: Valencia 2018

Știu că Boiler Room și Ballantine’s au o relație bună, iar împreună fac lucruri minunate. Cum a început totul și ce-ți place cel mai mult la colaborarea asta?

Parteneriatul nostru a avut startul în urmă cu 4 ani și încă din prima zi s-a dovedit a fi o relație bazată pe colaborare.

Ambele părți implicate sunt pasionate de a susține artiști din unele dintre cele mai interesante scene underground din această lume și de a le oferi oportunitatea de a-și arăta muzica în fața milioanelor de fani de pe acest pământ - 115 milioane, dacă e să fiu exact, iar numărul lor tot crește. Avem o serie de surprize foarte interesante pentru anul viitor, așa că urmăriți platforma cu atenție.

Despre ce e vorba la Ballantine’s True Music Series și de ce avem nevoie de asta?

Așa cum am procedat și la celelalte campanii True Music, cât și la parteneriatele Boiler Room, Ballantine’s True Music Series este centrată pe ideea de a promova artiștii pionieri și de a le asigura o platformă unde ei își pot împărtăși sunetele autentice, cât și poveștile, cu fanii din toată lumea.

True Music Series este diferită, deoarece explorează atât arta, cât și muzica. Proiectul este despre a produce ceva captivant vizual, inspirat de dragostea pentru muzică, cât și de o abordare mutuală, lipsită de compromisuri, în ceea ce privește creativitatea.

Felipe Finest Tin

Cum poți fi un artist True Music - poți să descrii asta pentru mine?

Totul este despre artiștii care fac lucrurile așa cum vor ei și despre muzica pe care o produc, într-un mod original, lipsit de compromisuri. Pot fi atât artiști noi, cât și artiști celebri, din toate colțurile lumii - trebuie pur și simplu să aibă o pasiune de a rămâne fideli atât lor, cât și muzicii pe care o creează.

Ați avut mai multe event-uri mișto de-a lungul anilor, iar acum True Music Series va merge în Chile și Africa de Sud - cum ai descrie scena muzicală din aceste regiuni?

Ambele țări au scene de muzică înfloritoare, iar True Music se potrivește perfect cu asta. Scena muzicală din Africa de Sud am explorat-o de foarte multe ori alături de Boiler Room prin show-uri de house, gqom și hip-hop, dar întotdeauna apar artiști noi și entuziaști gata să fie descoperiți și de asta revenim mereu acolo.

În Chile sponsorizăm Festivalul Fauna Primavera - locul unde se adună atât artiști locali, cât și internaționali. Anul ăsta, spre exemplu, am fost foarte entuziasmați să susținem talente locale chiliene, iar asta pentru că trupa din Santiago - Playa Gotica - a avut un show pe scena principală. Este minunat să susții scena locală de muzică în modul ăsta.

Felipe Pantone

Platforma este creativă și ai avut șansa să lucrezi cu artiști extraordinari, de-a lungul anilor. Cea mai recentă colaborare este cu Felipe Pantone - de ce l-ai ales tocmai pe el?

Sunt puțini artiști care chiar fac valuri la nivel internațional, asta în timp ce creează artă cu adevărat interesantă și care să împingă industria la un alt nivel, dar Felipe este în mod cert unul dintre ei.

Are o pasiune atât pentru artă, cât și pentru muzică, așa că a fost alegerea evidentă pentru noi și nu puteam fi mai bucuroși de colecția limitată de etichete, inspirate din muzică, pe care el le-a creat.

Felipe a creat 3 opere de artă pentru edițiile limitate Ballantine’s Finest și Ballantine’s 12-Year-Old - despre ce e vorba și cum a fost inspirat de brand?

Toate trei au la bază pattern-urile sale geometrice și distinctive, culori puternice, holograme și artă optică. Fiecare design a fost inspirat din True Music și incorporează un element de sunet; au contribuit la asta și cultura cluburilor din underground, cât și poveștile "behind the scenes" din muzică.

Felipe

True Music Series va purta arta lui Felipe în jurul lumii - ce înseamnă asta mai exact și care sunt planurile voastre în ceea ce privește această colaborare?

Abia ne-a întors din Moscova, locul unde Felipe a transformat comunitatea muzicală Nij. Aici, el a luat arta pe care a creat-o pentru sticlele noastre de whisky și a realizat un mural incredibil, care este conectat la proiectoare de sunet, astfel încât artiștii pot avea o reprezentare vizuală a muzicii pe care o produc și se pot juca în acest spațiu.

Este ceva ce Felipe n-a mai făcut până acum! Apoi vom merge la festivalul Fauna Primavera din Chile, unde Felipe va crea o experiență captivantă, la un stand de muzică, pentru publicul aflat acolo. Urmează Africa, unde a creat un studio muzical mobil, în parteneriat cu Dj locali și producătorul Kid Fonque.

Felipe Pantone

Dacă te uiți în trecut, cum crezi că True Music a schimbat comunitatea de artiști? Dar publicul?

Am putut să avem această platformă pentru cei mai creativi dintre muzicieni și să le împărtășim muzica cu fani din jurul lumii. Proiectul îi determină să-și testeze limitele și să încerce mereu ceva nou, așa cum Felipe a realizat în acest an acel mural incredibil care răspunde la muzică. Cât pentru public, ne dorim foarte tare să le oferim mereu ceva cool și unic.

Unde ți-ar plăcea să duci True Music Series în viitor și ce ți-ar plăcea să realizezi?

Anul viitor vom duce platforma la un cu totul alt nivel, cu ceva ce n-am mai făcut până acum. Vom explora scenele underground din câteva locuri noi și fantastice și suntem foarte entuziasmați pentru ceea ce va urma. Luați un Ballantine’s și urmăriți cu atenție acest spațiu.

Ballantines - BoilerRoom

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

True Music Series ballantine's tom elton platforma felipe pantone
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde