Cele mai tari videoclipuri despre care nu știai că au fost filmate în România (I)

Bianca Bârsan

Street Style
Share
Tweet
Foto: YouTube

Dacă despre mult filme știai că au fost filmate - parțial sau în întregime - în România, află că și multe din videoclipurile artiștilor super cunoscuți din afară au avut parte de același tratament. Fie că vorbim de orașe din Transilvania sau de București, vezi care au fost locațiile lor preferate și cine au fost românii care au contribut!

Depeche Mode - Peace (2009)

Peace a fost filmat în România în 2009, de către duo-ul francez Jonas & Francois, responsabili pentru multe alte clipuri care ne-au obsedat cel puțin pentru o scurtă perioadă de timp, la vremea lor - vezi D.A.N.C.E. (Justice), The Good Life (Kanye West feat. T-Pain) sau Lazaretto (Jack White).

Peace marchează primul clip al trupei britanice în care membrii Depeche Mode nu își fac apariția. În schimb, protagonista clipului nu e nimeni alta decât Maria Dinulescu, tipa pe care o știi cel puțin din California Dreamin'(endless).

Hurts - Better than Love (2010) & Sunday (2011)

Britanicii de la Hurts, cei pe care i-am văzut și anul ăsta la Untold, au filmat nu unul, ci două clipuri în România. Better than Love, primul single de pe albumul de debut al trupei, a fost filmat în 2010 în București, iar dacă te uiți cu atenție, poți vedea și cel puțin două fețe/fete cunoscute: Laura Cosoi și Mădălina Ghițescu. Anul următor a urmat clipul piesei Sunday, filmat, la fel ca Better than Love, în studiourile MediaPro.

I guess the boys just love it here.

Weeknd - Twenty Eight (2012)

Știu, ai suferit și tu cu mine atunci când ai aflat că Abel nu este opening act pentru Rihanna în România, dar uite că totuși el a fost în România, în urmă cu ceva ani, pentru filmarea clipului Twenty Eight - și da, nimeni nu ți-a zis atunci, god damn it.

Oricum, clipul e regizat de Nabil (regizor preferat de Kanye West, John Legend sau Kendrick Lamar) și e chiar tare. Bonus, ai să o vezi și pe Laura Giurcanu în peisaj, model, vlogger și fostă câștigătoare Next Top Model.

Simian Mobile Disco - I believe (2007)

Clipul celor de la SMD pare să nu aibă nicio legătură cu piesa în sine, umărind ceea ce pare a fi o familie est-europeană în viața lor de zi cu zi - ceea ce a atras de la sine critici cum că ar avea în spate o retorică rasistă sau că ar da o imagine proastă României.

Cu toate astea, mixul dintre muzică și vizual este unul intrigant și cumva chiar artsy, ceea ce ne face să vrem să ne uităm iar și iar la el, deși au trecut ani buni de la lansare. I believe este regizat de Romain Gavras, un regizor controversat de origini greco-franceze, preferat de M.I.A., Justice sau Kanye West.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile