Halsey a citit în fața a peste 200.000 de oameni un poem despre faptul că a fost abuzată sexual și violată

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
21
Tweet

Sâmbătă, 20 ianuarie, în mai multe orașe din Statele Unite a avut loc Women's March. În New York s-au strâns peste 200.000 de participanți, iar pe scena evenimentului au urcat mai multe celebrități pentru a ține discursuri de emancipare, de încurajare și pro drepturile femeilor.

Unul dintre cele mai emoționante și surprinzătoare momente a fost cel în care Halsey (Ashley Nicolette Frangipane) a citit poemul A Story Like Mine, despre multiplele sale experiențe personale în care s-a confruntat cu abuzul sexual și chiar violul.

Hasley a descris faptul că a fost abuzată sexual în 2002 (când avea 8 ani), că a fost forțată să facă sex în 2012 și agresată de un „bărbat de încredere” în 2017.

De asemenea, în poemul ei mai vorbește și de faptul că în 2009 a însoțit o prietenă la sediul Planned Parenthood după ce fusese violată.

Poemul lui Halsey a fost aplaudat și ridicat în slăvi pentru curajul de care a dat dovadă în a vorbi despre toate acele experiențe traumatizante, pentru faptul că a luat atitudine și a încurajat și alte femei să vorbească despre aceste lucruri. Poemul ei a fost, bineînțeles, unul în care limbajul a fost dur, „fără perdea”.

La noi, un astfel de moment a fost huiduit, iar artista care a citit un poem similar, cu mesaj feminist și limbaj frust, a fost apostrofată.

Este vorba despre Medeea Iancu, care la gala de decernare a unor premii literare, a ales să citească o poezie proprie pe tema violului și a felului în care e tratată femeia în România.

Mai multe voci s-au arătat ofensate de poezia Medeei, chiar dacă lucrurile pe care ea le-a transpus în versuri chiar se întâmplă în România, unde o femeie este abuzată și agresată la fiecare oră.

De asemenea, comentariile de la filmarea cu Medeea reflectă cât de înapoiată e societatea în care trăim și că agresiunile împotriva femeilor din România, care au curajul să spună ce gândesc, sunt o realitate chiar mai oribilă decât am crede.

Sursă foto: captură YouTube.com

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

halsey women march feminism poezie activism
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și