The Mono Jacks lansează clipul piesei "1000 de DA", un manifest împotriva culturii în care ne-au crescut părinții noștri

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
1000 de DA

The Mono Jacks au scos primul album integral în limba română, "Ușor distorsionat" și abia ce-au lansat primul extras pe single din materialul muzical - piesa "1000 de DA".

În 2017, trupa a făcut ceva ce părea imposibil, dar iată că au reușit - a creat un album cap-coadă în doar patru luni, și asta într-o formulă complet nouă:

  • Doru Trascău (voce), veteranul trupei
  • Cristian Chiru (bass)
  • Andrei Zamfir (chitară)
  • John Ciurea (tobe).

"1000 de DA este un un manifest împotriva culturii în care au trăit și ne-au crescut părinții noștri", spune Doru, părinte a doi copii.

TMJ 2017 by Catalin Rulea

"Aveam nevoie să termin un text pentru o piesă. Intram în studio peste o zi și încă nu aveam textul gata. Visasem un refren, vers cu vers, la care țineam foarte mult, aveam o parte din prima strofă și îmi lipsea restul. Atunci am cerut ajutorul bunului meu prieten, Andi Dumitrescu (liderul și vocalistul trupei Bucium).

Inspirat probabil și de discuțiile și mărturisile pe care i le făceam în urma ședințelor de psihoterapie, mi-a propus următoarea temă: << Fă-mi și mie în următoarea oră o listă cu toate interdicțiile pe care le-ai auzit de-a lungul vieții >>.

Mi-a trimis apoi un e-mail cu o serie de negații. M-am regăsit în lista aia și am adăugat, cu mare ușurință chiar. Doar ca textul nu a luat forma asta. Piesa pe care urma să o înregistrez a două zi era „Drumul” și textul final a ieșit cu totul altfel.

A trecut aproape un an și scriam o piesă nouă. Îmi plăcea mult, avea energie și aveam deja refrenul: << Vreau 1000 de DA pentru fiecare nu. >> Mai rămânea să scriu strofele. Ei bine, atunci mi-am adus aminte de lista de la Andi și de-acolo lucrurile au mers de la sine".

Piesa "1000 de DA" are și un clip mișto, în regia lui Andi Dumitrescu. Filmările au avut loc în București și au durat 4 luni.

"Pentru mine clipul este despre cei ce nu se pot integra, despre inadaptați, pentru cei aparent imaturi, pentru cei ce nu se pot compromite, pentru cei încă puri, care deși au avut o copilărie sub semnul NU-ului, și-au păstrat sufletele de copii. Este despre eliberare, despre încredere în propria intuiție", a spus Andi.

1000 de DA

Așa cum spune și Doru, mesajul piesei este unul puternic: "Atingând o coardă sensibilă atât de familiară multora dintre noi, N-ai să reușești când eu n-o să mai fiu, laitmotivul piesei, este de fapt despre frică. O moștenire culturală pe care o purtăm cu toții, pe care n-o conștientizăm întotdeauna, un autosabotaj ce ne împiedică să ne atingem potențialul.

Energia noastră creativă se îndreaptă spre acei părinți care vor o schimbare de paradigmă, care vor să-i învețe pe copiii lor cultura DA-ului. Unde personalitatea și unicitatea să primeze în fața nevoii de acceptare și integrare care a dominat societatea românească în ultimele decenii".

Albumul "Ușor distorsionat" este disponibil pe Itunes, Google Play, Bandcamp, Amazon și pe carturesti.ro. Primul tiraj s-a epuizat rapid, la doar o lună de la lansare. Dacă vei cumpăra albumul în format fizic vei primi și un cod de download pentru formatul digital.

Abia aștept să-mi spui cum ți se pare clipul, așa că te invit să-i #daiplay:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile