Mihai Tudose joacă rolul vechiului Traian Băsescu. Ministerul Sănătății, văzut ca o Psihiatrie

Share
Tweet
Spitalul Socola din Iași

Prim-ministrul Mihai Tudose a criticat birocraţia excesivă din cadrul Ministerului Sănătății, spunând că ceea ce se întâmplă în acest minister ar ține de Psihiatrie.

Premierul Mihai Tudose încearcă să devină tot mai popular. După mici glumiție cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, astăzi, prim-ministru a intrat în rolul vechi al lui Traian Băsescu, cel din perioada când acesta din urmă era președintele României. Mihai Tudose a avut curajul să critice pertinent un sistem controlat de stat și care nu funcționează în interesul oamenilor. Este vorba de Ministerul Sănătății și întreg sistemul de controlat de această instituție.

Ca la Psihiatrie

Victima lui Tudose a fost Florian Bodog, ministrul Sănătății. Prima critică pe care i-a adresat-o prim-ministrul lui Florian Bodog a fost legată de vaccinuri.

”Nu cred că puteaţi face o prezentare mai pe scurt decât asta pe un subiect foarte complicat, iar faptul că aţi identificat cinci vinovaţi eu cred că este doar un slab început, nici măcar un bun început, fiindcă nu trebuiau să moară nişte oameni, nişte copii şi noi să ne enervăm toţi ca să descoperim că ceva nu merge. Cineva trebuia să vadă din timp că nu merge, domnule ministru”, i-a reproşat Tudose lui Bodog.

Prim-ministrul i-a cerut lui Bodog ca în termen de două săptămâni să vină cu un proiect de lege pentru reducerea birocraţiei. ”Nu se poate ca cineva care este la tratament în străinătate să fie nevoit să vină în ţară ca să demonstreze dincolo că e bolnav sau ceva de genul ăsta. Ce se întâmplă acum, pe anumite zone în Ministerul Sănătăţii, cred că ar putea să facă obiectul unor structuri din Ministerul Sănătăţii: psihiatrie, chestii de genul ăsta”, a mai spus Mihai Tudose.

”Este adevărat, domnule prim-ministru…”, a răspuns spășit Florian Bodog. ”Ştiu că-i adevărat”, i-a răspuns tăios Mihai Tudose.

A la Basescu

Fostul președinte a fost printre cei mai activi demnitari când a venit vorba să critice și să ceară reformarea statului în general și, în particular, pe cel sanitar.

“Acum se fac cei din Ministerul Sănătăţii şi ziariştii că acum au descoperit infecţiile nozocomiale. În acel raport scrie din 2008 că astea ucid în spitale foarte mulţi oameni. România pierde anual, pe evaluarea acestor specialişti, 60.000 de oameni. Oameni care ar trebui în mod normal să trăiască mor în spitalele din România. Este populaţia unui oraş ca Giurgiu sau ca Slobozia”, a declarat fostul preşedinte anul trecut după apariția scandalului Hexi Pharma.

În opinia lui Băsescu, sistemul de sănătate trebuie reformat: "Fără reforma sănătăţii, ca şi reformarea în educaţie, naţiunea nu poate progresa. Devenim o naţiune de oameni bolnavi şi de oameni în risc de a muri şi când se duc să facă o operaţie de amigdalită”.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

mihai tudose
Arată comentariile