Au trădat "Pentru Patrie" în favoarea unei pensii bune

Share
Tweet

141.741 de pensionari speciali, proveniți din Ministerul de Interne și din cel al Apărării, sunt în plată în acest moment. Pentru aceștia statul consumă de cel puțin două ori mai mulți bani din bugetul asigurărilor sociale pentru că perioada de plată e pensiei este mai mare. Pentru a-și păstra veniturile mai mari, înainte de plafonarea pensiilor și modificarea vârstei de pensionare, care a fost anunțată pentru la toamnă, inclusiv generali au cerut să iasă la pensie.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul Apărării Naționale (MApN) și serviciile de informații, în special SIE și SRI, sunt instituții decimate de valul de pensionări, în special ale celor cu funcții de conducere, de teama anunțatei ordonanței de urgență privind plafonarea pensiilor militare. Se poate spune astfel că inclusiv generali au ales să trădeze salutul cadrelor militare care este "Pentru Patrie" pentru a putea primi o pensie specială.

La Interne

Reprezentanți ai Ministrul Afacerilor Interne au anunțat că au fost depuse 700 de cereri de pensionare în cadrul instituţiei pe care o conduce, precizând că, de la începutul anului, au existat 3.000 astfel de solicitări. Peste 1.100 de cereri de pensionare au fost înregistrate şi sunt în curs de soluţionare.

„În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2017, la nivelul MAI, au ieşit la pensie aproximativ 3200 de persoane. La data prezentă, sunt înregistrate şi în curs de soluţionare un număr de 1.118 dosare de pensionare”, conform sursei citate.

Valoarea medie a pensiilor, la nivelul lunii august, este de 3.123 lei, iar acestea sunt calculate în baza Legii numărul 223/2015 privind pensiile militare de stat.

„La nivelul MAI, numărul total de titulari ai pensiilor de serviciu aflaţi în plată, până la data de 1 august 2017 inclusiv, la nivelul Casei de Pensii sectoriale a MAI, este de 62.809, din care 58.183 – la limită de vârstă, 3 - anticipată, 827 – anticipată parţial, 3.796 – invaliditate”, conform sursei citate.

În Armata

Totodată, şapte generali din Armată au trecut în rezervă. Aceştia sunt: general-maior – cu două stele Tărpescu Ovidiu-Ionel, general-maior – cu două stele Harabagiu Marius, general de brigadă – cu o stea Badea Gheorghe, general de brigadă – cu o stea Mîndrescu Mircea, general de brigadă – cu o stea Vişan Gheorghe, general de brigadă – cu o stea Lăpădat Dan-Angelo, general de brigadă – cu o stea Zanfir Constantin.

Marius Harabagiu a fost şeful Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT), prelunând postul în luna aprilie.

Pe lista decretelor de trecere în rezervă se numără şi contraamiralul Dumistrăcel Cătălin-Silviu, contraamiralul de flotilă Frăţilă Tiberiu, contraamiralul de flotilă Uce Gigi-Cristinel, contraamiralul de flotilă Hăulică Dan, contraamiralul de flotilă Stănciulescu Ioan, chestorul de poliţie Scripniciuc Ioan şi generalul de brigadă – cu o stea Oltean Dorin.

Numărul celor cărora li s-a soluţionat cererea de înscriere la pensia militară de stat, în perioada ianuarie-iunie 2017, este de 850, potrivit MApN. Pentu aceştia a fost emisă şi decizia de stabilire şi de plată a drepturilor de către Casa de Pensii MapN.

Cifra este mai mică decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut. Între ianuarie şi iunie 2016, au fost aprobate dosarele de pensionare a 900 de persoane. Numărul total al dosarelor soluţionate în întregul an 2016 a fost de 3.110 persoane.

Casa de pensii a MApN are în evidenţă 78.932 de beneficiari de drepturi de pensii aparţinând atât MapN, cât şi altor instituţii din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

În Servicii

Și din Servicii au început să se pensioneze chiar cele mai înalte grade. Klaus Iohannis a semnat luni decretele prin care cei zece sunt trecuți în rezervă. Printre cei zece generali Mihai Stan, Elena Istode, Sorin Cozma sau Cristina Posastiuc.

Elena Istode era denumită "Anaconda" și ar fi condus depertamentul care se ocupa de agenții acoperiți din presă, conform unor articole din mass-media. Ea a devenit cunoscută în urma pozele din vacanțele petrecute cu Cristian Rizea, fost deputat PSD și un apropiat al lui Victor Ponta.

- general de brigadă – cu o stea Zărnescu Daniel;

- general de brigadă – cu o stea Ceaușu Gheorghe;

- general de brigadă – cu o stea Cozma Sorin-Gabriel;

- general de brigadă – cu o stea Istode Elena;

- general de brigadă – cu o stea Stan Viorel-Adrian;

- general de brigadă – cu o stea Morgoș Marioara;

- general de brigadă – cu o stea Babiuc Vasilică;

- general de brigadă – cu o stea Văleanu Cornel;

- general de brigadă – cu o stea Posaștiuc Emilia-Cristina;

- general de brigadă – cu o stea Stoica Constantin-Marius.

Şeful statului, Klaus Iohannis, a semnat şi decrete de trecere în rezervă a trei colonei din SRI, cărora le-a acordat şi gradul de general de brigadă cu o stea. Aceştia sunt colonelul Dumitrescu Mihaela, colonelul Pasăre Bogdan şi colonelul Cecan Simion.

Ce înseamnă un pensionar special

Un pensionar special iese la pensie la 52 de ani, după 27 de ani de contribuție (echivalați din pix cu 40, prin înmulțirea cu 1,5). În anumite condiții, se poate ieși la pensie și la 45 de ani după 20 de ani de contribuție (echivalați din pix la 40 prin înmulțirea cu 2).

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

pensionare general MApN
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde