Noi sau italienii am inventat șmecheria ieftină? Știrea pompierilor peninsulari care provocau incendii pentru a câștiga 10 euro pe oră

Share
Tweet
Ragusa

15 pompieri civili provocau incendii și înscenau apeluri la urgență ca să intervină primii și să stingă ei focul. Făceau asta pentru bani.

Dacă despre români se spune că se descurcă în orice condiție, ascunzând în spatele vorbelor mai mult defectul de a fi gata să înșele pe oricine la nevoie, nici italienii nu stau mai prejos. De fapt, nici nu mai contează cine a fost primul în șmecherie, românul sau italianul. Noi am perfecționat.

Cert este ca știrea tragic-comică din aceste zile nu este din România, ci din Italia. Cincisprezece pompieri voluntari au fost arestaţi şi sunt suspectaţi că au provocat incendii în Sicilia, pentru a primi indemnizaţiile de intervenţie, a anunţat luni poliţia din Ragusa (sudul Italiei).

Pompierii voluntari ar fi pornit incendii şi ar fi simulat apeluri de ajutor, potrivit anchetatorilor. Astfel, ei au primit permisiune de a interveni şi de a primi, în mod fraudulos, suma alocată în acest sens de statul italian: aproximativ 10 euro pe oră, în caz de urgenţă.

Comandamentul provincial de Pompieri a remarcat în ultima perioadă un număr anormal de intervenţii din partea acestei echipe şi a demarat o anchetă. Suspecţii, originari din provincia Ragusa, din sudul Siciliei, au fost arestaţi şi inculpaţi.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

incendiu
Arată comentariile