Share
Tweet

Regele Olandei, Willem-Alexander, a dezvăluit public într-un interviu acordat ziarului De Telegraaf, că pilotează în secret aeronavele companiei KLM. Regele a recunoscut că timp de două decenii a zburat cu KLM în calitate de copilot. Pasiunea de a pilota îl ajută să se relaxeze și să se detașeze de îndatoririle regale.

În ultimii 21 de ani, regele Olandei a zburat în calitate de copilot de două ori pe lună cu KLM. Willem-Alexander a păstrat discreția de fiecare dată când a fost la bordul aeronavelor. „Avantajul de a fi copilot constă în faptul că nu este nevoie să-mi spun numele. Întotdeauna când le urez pasagerilor un zbor plăcut alături de noi, menționez doar numele căpitanului și al echipajul. Deci nu trebuie să mă prezint.” a declarat regele. Întrucât prezența regelui nu va fi anunțată niciodată, pasagerii nu vor fi notificați când membrul familiei regale se va află la bord.

Băsescu și vaporașul

Cum ar fi fost să aflați, că pe lacul Herestrău când mergeați vara cu familia să vă bucurați de soare, vaporașul era navigat de Traian Băsescu? Timp de 10 ani cât a fost președinte, întâiul cârmaci al țării a navigat diferite vapoare... cu oameni. Parcă și văd o declarație de genul celei de mai sus, dar dată de Băsescu.

„Avantajul când ești pe apă e că nu ai gropi să zdruncini oamenii și nici nu există panourile pe mal pe care să scrie <Aici sunt banii dumneavoastră>. În plus, nu trebuiie să interacționez cu pasagerii, chiar dacă m-au votat… sau nu!”.

Curse scurte

Suveranul olandez a precizat că se antrenează în prezent pentru a pilota aeronavele Boeing 737 din flota KLM. Regele va continua să zboare de două ori pe lună în calitate de copilot, la fel cum obișnuia în timp ce pilota avioanele de dimensiuni mai mici, Fokker 70. Acesta alege de obicei zborurile scurte, ca să poată reveni rapid în Olanda în caz de urgență.

Pe Herestrău cursele chiar sunt scurte, maixum jumătate de oră sau o oră, deci în caz de ceva, președintele se putea întoarce imediat la Cotroceni pentru a rezolva crizele apărute.

Ar mai fi un caz. Cum ar fi să aflați că Iohannis în ultimii doi ani și jumătate, cât a fost președinte, a condus țara, cu voi în ea?

Topic-uri

olanda klm familia regală băsescu
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Extinde