10 reguli pentru o cerere în căsătorie perfectă

Petru Vasile

Content Manager
Share
54
Tweet

Ce înseamnă căsătoria? Depinde acum cine îți va răspunde. Unii o văd ca pe un pas firesc după mulți ani de relație, mai ales dacă asta ar fi singura noutate la care vă mai puteți gândi pentru relația voastră. Dar sună destul de cinic, nu? Alții sunt mai visători, poate romantici, și consideră că este pasul natural spre relația adevărată pe care ați construit-o în tot acest timp. Indiferent cum ai vedea-o și sperând că o vei face pentru că sentimentele te îndrumă acolo, și nu simpla trecere a timpului în care v-ați acomodat unul cu celălalt, că doar nu o veți lua acum de la capăt, vine momentul pentru marea întrebare. Acum, desigur, poate greșim când zicem “o cerere în căsătorie perfectă”, pentru că perfectul nu poate fi definit de un set de reguli. Dar încercăm să oferim un ghid cu mici sfaturi pentru ca acest moment să fie o idee mai ușor pentru tine, în ciuda tuturor emoțiilor care te vor încerca.

10 reguli pentru o cerere în căsătorie perfectă:

1. Nu ar trebui să fii surprins

De data aceasta nu vei testa apele, nu vei merge la încercare. Acesta este un moment ideal să mergi la sigur și să știi că vei primi un mare “DA” înapoi drept răspuns, altfel e posibil să te trezești într-un moment delicat.

2. Pentru ea trebuie să fie o mare surpriză

Dacă pentru tine surprizele sunt interzise, pentru ea e obligatoriu ca acest moment să fie neprevăzut și special. Asta nu înseamnă că “surpriza” trebuie să fie singurul element important din cererea în căsătorie, iar când spunem asta ne referim la faptul că nu e indicat să o ceri la două săptămâni după ce ai cunoscut-o. Cu siguranță va fi surprinsă, dar e posibil ca reacția ei să nu fie tocmai cea pe care o așteptai.

3. Inelul de logodnă

Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, un bărbat petrece în medie 3 luni și jumătate căutând inelul perfect și vizionează 26 de inele de logodnă înainte de a se decide care este modelul potrivit. Din fericire, munca ta poate fi extrem de ușoară la acest capitol, pur și simplu urmărind cel mai bun catalog pentru inele de logodna care cu siguranță te vor ajuta să o impresionezi.

4. Unde să o ceri în căsătorie

Poți să o faci acasă la tine sau poți căuta un loc special pentru o evadare de câteva zile, care știi că o să-i placă, fie că e vorba despre o călătorie în străinătate sau un loc cu o semnificație aparte și emoționantă pentru ea. Locul nu este mai important decât cererea în sine. Ține minte că acest moment nu va avea în spate o muncă de convingere. Această muncă e relația voastră, așa că ori a fost făcută bine, ori tentativa ta se va opri în fața unui refuz. Un loc pe măsură însă va fi cu siguranță de mare ajutor pentru a da o atmosferă unică.

5. Ți-ai pregătit un discurs?

Nu trebuie să fie unul complex, ci sincer, să te reprezinte și sa exprime exact ceea ce simți. În orice caz, nu căuta discursuri pe net și lasă clișeele pentru filmele ieftine.

6. Construiește momentul

Dacă sunteți într-o vacanță de weekend, o zi de plimbare și vizitare, o cină romantică într-un loc superb, poate puțină muzică live, poate un decor de natură, poate un apus, poate te inspiri din câteva lucruri care îi plac ei foarte mult, important este să construiești în cel mai mic detaliu momentul până la marea întrebare.

7. Fii atent la fiecare detaliu

Iar când spunem asta, ai grijă ca totul să fie și să decurgă impecabil până la marea întrebare. În primul rând, chiar să ai inelul la tine și la îndemână când momentul cel mare se va apropia. Pare un sfat ciudat, dar trebuie să protejezi acel inel de parcă ai fi personajul principal din Lord Of The Rings, pentru că accidente nefericite s-au mai văzut și nu vrei să intri în această categorie.

8. Repetă, repetă, repetă

40 de procente din mirii din SUA susțin că și-au pregătit până la ultimul detaliu acest moment mai bine de 4 luni de zile, arată un studiu. Repetă discursul, repetă momentul cererii, repetă-ți în minte planul prin care vrei să construiești întreg momentul. Vei avea foarte multe emoții, pentru că toți bărbații le au în această situație.

9. Marea întrebare

E posibil sa te bâlbâi puțin, e posibil să te lași într-un genunchi puțin împiedicat, e posibil să fii roșu la față ca un rac și e posibil ca ea să zică da înainte să scoți două cuvinte pe gură. Trage aer adânc în piept, fii bărbat și mergi până la capăt.

10. După ce a zis “DA”

Sperând că a zis da, vezi punctul 1 încă o dată. Este acel moment de câteva secunde care va dura în mintea voastră o eternitate. Fă-l sa țină cât mai mult și bucurați-vă unul de celălalt. Și, glumind puțin, nu scăpa inelul!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile