2018, anul fără vară?

Share
Tweet
vara 2018 Foto: shutterstock.com

În România sunt patru anotimpuri într-o săptămână.

După zile de vară, temperaturile scad până la pragul celor de iarnă. Urmează un nou val de ninsori, iar apoi trecem direct la costumul de baie, însă nu punem deoparte nici schiurile.

În 2018, România pare că s-a transformat într-o ţară a şocurilor termice, unde capriciile vremii devin ușor, dar sigur, o obișnuință.

Cu toate astea, în ultimele zile circulă pe internet un zvon potrivit căruia 2018 ar putea fi un an fără vară, așa cum fost în 1815, după erupția vulcanului Tambora.

Atunci au murit peste 90.000 de oameni, iar efectele au fost devastatoare. Norul de cenușă a acoperit aproape întreaga emisferă nordică și a împiedicat lumina soarelui să mai ajungă la suprafața Pământului.

Temperaturile medii la nivel global au fost cu 0,4- 0,7 grade Celsius mai mici decât valorile normale, iar Europa a fost acoperită cu zăpadă.

Acum există o teorie care spune că putem să ne luam adio de la vara anul ăsta.

Nu știm încă care este adevărul, ținând cont că și în 2017 a circulat pe rețelele de socializare o știre asemănătoare.

Sebastian Sârbu, specialist în fenomene climatologice, a comentat subiectul ăsta în cadrul unei emisiuni televizate: „Erupţia vulcanului va cauza un nor de sulf care va duce la dispariția verii. Sulful are un efect de răcire, un efect distructiv și duce la o răcire considerabilă a atmosferei. Se așteaptă ca lunile de schimbare de anotimp să reprezinte niște momente critice sau favorabile în ceea ce privește posibilitatea unei erupții. Cred că vom trece printr-o perioadă de transformări generale cu sau fără experimente nucleare”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile