3 diete stupide pe care să le eviți acum, după sărbători

Share
Tweet
Dieta cu gheață (foto: 123rf.com)

De fapt, evită-le tot anul!

Dacă ai petrecut româneşte de Crăciun şi Revelion, probabil c-o să te fereşti de cântar o vreme. E timpul să uiți de salata boeuf şi de sarmale, să-ți laşi organismul să revină treptat la programul obişnuit. Pun accentul pe "treptat", pentru că unii sunt aşa disperați să scape de kilogramele în plus, încât apelează la diete absurde, nesănătoase sau chiar amuzante. Astea sunt câteva pe care orice om întreg la minte ar trebui să le evite:

Dieta cu aer

Foto: grazia.fr

Începem cu cea mai caterincă dintre toate, dieta care pare o glumă bizară. Ideea e să te aşezi la masă, să tai mâncarea cu cuțitiul, să duci furculița la gură şi... să nu te atingi de ea. Laşi tacâmurile jos şi treci la o altă bucățică de mâncare cu care să te tachinezi singur.

Dieta cu aer sugerează să te prefaci că mănânci, să simulezi o întreagă masă până la cel mai mic detaliu, cu excepția mâncatului propriu-zis. Probabil ca să-ți păcălești creierul. Ideea a apărut pentru prima oară în revista franțuzească Grazia, Madonna fiind una dintre vedetele care se prefăceau că mănâncă în poze.

Dieta cu bere

Foto: pixabay.com

Americanul J. Wilson a dovedit că dieta asta funcționează: timp de 46 zile a consumat doar bere şi apă, fără pic de mâncare, şi a slăbit 11 kile.

Cu câte patru beri în zilele lucrătoare şi cinci în cele de weekend, tipul a reuşit să respecte un post inventat de călugării nemți prin secolul XVII. Oricât ți-ar plăcea berea şi oricât de eficientă ar fi dieta, efectul diuretic al alcoolului te deshidratează maxim, deci mai bine nu. Poți citi mai multe despre dieta cu bere aici.

Dieta cu gheață

Foto: wikipedia.org

Gastroenterologul Brian Weiner, profesor la Universitatea Rutgers (SUA), a popularizat strategia asta într-un e-book de-ale sale. Toată ideea e că mâncatul de gheață te face să arzi calorii, pentru că organismul depune eforturi să aducă gheața la temperatura corpului.

Dacă medicul a calculat corect, ar trebui să mănânci 30 kg de gheață ca să slăbești numai juma’ de kil. În plus, gândește-te la durerile de gât și de dinți care te așteaptă!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile