4 greșeli de evitat când îți pregătești vacanța de revelion de anul acesta

Share
Tweet
shutterstock_530782687 Foto: maramarijicak / www.shutterstock.com

Mai e puțin timp până la trecerea dintre ani, iar pentru marea majoritate a persoanelor pregătirile de revelion au început deja. Zeci de mii de români caută cele mai bune cazări, fie că aleg locuri tradiționale, fie că încearcă să descopere cele mai spectaculoase escapade prin țară sau în străinătate. Așa cum e și de așteptat, opțiunile cu adevărat bune, în care condițiile sunt de nerefuzat, dar la prețuri accesibile, sunt destul de limitate, motiv pentru care este momentul să îți strângi gașca de prieteni și să începi căutarea.

4 greșeli de evitat când îți pregătești vacanța de revelion de anul acesta:

1. Aștepți până în ultima clipă să te organizezi

Este adevărat că 48% dintre români preferă să petreacă de revelion acasă, așa cum arată un studiu E.ON, însă asta nu înseamnă că vei găsi variante bune de vacanță dacă te apuci să cauți din decembrie o cazare într-o stațiune cunoscută. Cu cât grupul de prieteni va fi mai mare, cu atât variantele de cazare vor fi mai accesibile din punct de vedere financiar. Acest lucru este posibil doar dacă începeți să dați de acum telefoane la cazări și să căutați cele mai bune variante.

2. Nu te echipezi corect pentru vacanța la munte

Dacă iubești pârtia, atunci ce poate fi mai spectaculos decât un început de an nou la munte? Una dintre marile greșeli pe care le poți face este să pleci neechipat corect. Iar când vorbim de echipament, nu ne referim doar la pantaloni, ghete și geacă de pârtie, ci și la echipament. Sunt multe locuri unde nu mai găsești echipamente de închiriat, iar dacă le-ai găsit, acestea nu se prezintă în cele mai bune condiții, atât pentru siguranța ta, cât și pentru igiena ta. Poți găsi o

placă de snowboard nouă la prețuri avantajoase, de asemenea și alte echipamente pentru pârtie, iar astfel nu vei mai plăti de fiecare dată când vei încerca să te distrezi câteva ore pe pârtie. Dacă îți și place să te dai pe zăpadă, atunci investiția inițială o vei recupera în câteva ierni doar din sumele economisite la închirierea echipamentului.

3. Nu vă împărțiți rolurile în grup

Dacă nu aveți cazare în regim de demipensiune, iar ideea de a mânca mereu la restaurant depășește bugetul fiecăruia, este important să vă organizați. Asumă-ți un rol în organizare, fie că te vei ocupa de cazare, de băuturi sau de mâncare și asigură-te că fiecare persoană din grup va fi responsabilizată cu un rol. De cele mai multe ori, vacanțele pot fi foarte ușor stricate atunci când dezorganizarea e la ordinea zilei sau când o singură persoană își asumă toate problemele, până când nu le mai poate face față. Așadar, liste, roluri și puțină seriozitate, iar totul va merge perfect.

4. Nu iei în calcul riscurile

Aici pot fi mai multe lucruri luate în discuție. Aveți un zbor intern care în mod normal ar dura 50 de minute? Sună ideal, dar ce faceți dacă viscolul va ține avionul la sol? Desigur, nu poți controla vremea, dar te poți organiza astfel încât să poți ajunge la timp la muncă, chiar dacă uneori se mai întâmplă să rămâi blocat în aeroport. Cea mai importantă lecție aici este să ai o zi sau două libere după vacanța de revelion, pentru a evita astfel de situații delicate. Dacă mergi cu trenul sau autocarul, trebuie să iei în considerare întârzierile des întâlnite atunci când vremea nu e prea prietenoasă. Așadar, evitați să vă faceți un calendar foarte strict, împărțit pe ore. Poate fi dat peste cap din prima zi. În ultima situație, cea a unui drum lung cu mașina, cea mai mare greșeală pe care o poți face este să nu duci mașina în service înaintea vacanței. Verifică sistemul de frânare, direcția, uleiul, antigelul și curelele de transmisie și distribuție. De asemenea, achiziționează nisip, funie pentru tractare, lanțuri pentru cauciucuri, o lopată pentru zăpadă și cabluri, pentru situația neplăcută în care bateria te lasă din cauza frigului. De asemenea, nu uita să faci o revizie atentă a echipamentului de pârtie. Vorbim despre ceruire, ascuțirea canturilor și verificarea pentru orice posibilă problemă care ți-ar putea strica experiența de vacanță. Ultimul lucru de care ai nevoie este să te trezești că trebuie să pierzi vremea pe pârtie rezolvând aceste probleme.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile