4 lucruri de care ai nevoie pentru a face față sărbătorilor de iarnă

Share
25
Tweet
shutterstock_341525057
shutterstock_341525057 Foto: Monkey Business Images / www.shutterstock.com

Rareori vacanțele de iarnă din preajma sărbătorilor sunt foarte liniștite. Ai cumpărături de făcut, iar magazinele sunt pline și cozile interminabile, vremea este din ce în ce mai neprietenoasă cu tine și mașina ta, iar drumurile la munte sunt aglomerate și îngreunate din cauza zăpezilor.

Peste toate acestea, trebuie să iei cadouri de Crăciun pentru persoanele apropiate, ceea ce nu ar fi neapărat o problemă, dacă ai știi exact ce vrei să îi iei fiecăruia, iar în plus trebuie să pleci în vizită la rude pentru a da din nou explicații pentru multe din deciziile pe care le-ai luat până acum în viață. Acum că am făcut o scurtă imagine pentru această perioadă din an, iată și câteva sfaturi despre cum ai putea trece cu brio peste toate.

4 lucruri de care ai nevoie pentru a face față sărbătorilor de iarnă:

1. Pentru o fugă de weekend la munte

În primul rând de puțină răbdare, pentru că drumul va dura mai mult decât ți-ai dori, din cauza aglomerației. Dar odată ce ai ajuns la munte ar fi indicat să ai cu tine echipamentul de pârtie și, dacă ai fost inspirat din timp și vrei să te dai pe pârtie, să ai propria ta pereche de clăpari sau boots de snowboard. Principalul motiv pentru care ar fi mai bine așa este cel al igienei. Placă sau schiuri poți închiria foarte simplu, însă calitatea încălțămintei este foarte importantă, atât pentru siguranță, cât și pentru sănătatea picioarelor tale.

2. Pentru vizitele obligatorii la rude

Ți-ai putea imagina că vizitele la rude sunt de multe ori experiențe inconfortabile în care vei fi luat la întrebări nenumărate despre locul de muncă, probleme personale, iar tu te vei gândi cu groază că iar trebuie să ieși în frig să te bucuri de o țigară. Măcar din acest punct de vedere există o scăpare foarte simplă. Multe pareri despre IQOS identifică acest dispozitiv care folosește tehnologia încălzirii tutunului ca fiind mult mai convenabil, și asta pentru că nu există arderea tutunului în proces, așadar nimeni nu va fi deranjat de fumul clasic de țigară, iar mâinile și hainele tale vor mirosi în continuare proaspăt. Mai mult, nici nu vei mai fi nevoit mereu să ieși afară ca să fumezi și poate așa vei avea și un subiect nou de discuție cu rudele tale.

3. Pentru săptămânile grele cu zăpezi din oraș

Iarna poate fi un anotimp superb, însă pentru cei care locuiesc în oraș, la bloc, și mai au și mașină acest lucru se aplică mai greu. Cum locurile de parcare sunt limitate, străzile înguste și rareori curățate la timp, ca șofer trebuie să fii pregătit pentru acest anotimp. Vei avea nevoie de antigel la mașină, de lichid de parbriz împotriva înghețului, dar și de o lopată și nisip în portbagaj ca să te asiguri că ai cu ce să dezgropi mașina din parcare în caz de nevoie. Nu credem că este nevoie să aducem în discuție necesitatea anvelopelor de iarnă. În schimb, lanțurile nu sunt indicate prin oraș, decât dacă zăpada a căzut în cantități uriașe. Un alt detaliu la care trebuie să fii atent pe perioada de iarnă, când temperaturile pot scădea extrem de mult, este când speli mașina. E important să o duci la spălătorie la două săptămâni, dar să nu faci greșeala să aplici apă caldă pe ea când este înghețată.

4. Pentru zilele libere mai leneșe

Cum sărbătorile sunt de obicei zile libere, vei avea oportunitatea de a te relaxa și de a recupera puțin din lucrurile pe care le-ai tot amânat până acum. Fă-ți o listă cu treburile casnice de care nu ai avut timp, precum repararea unor prize, schimbarea unor becuri sau a unei draperii, iar pentru orele libere în care nu vrei să faci nimic îți recomandăm să îți pregătești un vin fiert cu portocale și scorțișoară și câteva cărți bune de lecturat pe timpul iernii. Puțină relaxare de acest fel nu i-a stricat niciodată nimănui.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile