5 lucruri mai puțin știute despre creșterea plantelor de interior

Share
28
Tweet
le_delta20_product_addi_01 (1) Foto: lechuza.world

Plantele de interior reprezintă o responsabilitate, dar nu sunt atât de greu de îngrijit cum ai crede. Un lucru este clar: acestea pot schimba fundamental imaginea unei locuințe, atunci când sunt selectate cu grijă și li se acordă atenția cuvenită.

În schimb, plantele de interior vin cu beneficii pentru posesori pe mai multe planuri, nu numai cel estetic. Pentru a te putea bucura de rezultatele dorite, este esențial să știi cum trebuie avut grijă de plante, când este momentul să te implici mai mult în creșterea lor și când e necesar să le oferi puțin spațiu.

5 lucruri mai puțin știute despre creșterea plantelor de interior:

1. Majoritatea provin din zonele tropicale

Multe dintre plantele de interior care ți-au furat ochii de atâtea ori atunci când le-ai văzut în casele altor persoane sau în magazinele de prezentare provin din zonele tropicale. Astfel, acestea se adaptează foarte rapid în zonele închise și calde și pot crește în perioadele mai reci, care durează uneori cu lunile. Unele dintre aceste plante au nevoie de puțină apă și se descurcă de minune când sunt expuse pentru o perioadă lungă la soare.

2. Îngrijirea lor nu este atât de dificilă pe cât ai crede

Și pentru că am adus în discuție apa și lumina, trebuie să vorbim puțin și despre îngrijirea plantelor. Așa cum e de așteptat, acestea au nevoie de atenție, de apă și de expunere la soare, motiv pentru care este indicat să nu le așezi în zone ferite din locuință, pentru că e posibil să nu reziste acolo. Ca să-ți ușurezi mult munca, poți să apelezi acum la ghivece inteligente, care te vor ajuta să ai parte de plante extraordinare în locuința ta care nu mai necesită udarea zilnică. Vorbim despre ghivece cu rezerve de apă care hrănesc constant plantele pentru o perioadă de 12 săptămâni în care intervențiile tale vor fi doar punctuale și limitate. Este important ca în primele trei luni să le uzi zilnic, pentru ca rădăcinile să crească suficient cât să fie hrănite din rezervele speciale de apă.

3. Au efecte benefice asupra sănătății

Plantele de interior ajută atât în privința factorului psihologic, însă sunt importante și pentru aerul din locuință. Prin fotosinteză, încăperile în care se regăsesc mai multe plante sunt oxigenate mai bine. Astfel, te poți bucura de o capacitate mai mare de concentrare și de reducerea reacțiilor alergice, atâta timp cât nu ești alergică la polen.

4. Grupează-le

Plantele iubesc să aibă parte de companie, iar aici ne referim atât la tine, cât și la alte plante. Este important să știi să grupezi plantele care cresc de minune în condiții similare. În plus, în acest fel vei reuși să îți faci zone verzi spectaculoase în locuința ta și îți va fi mai ușor să le îngrijești.

5. Mai puțină apă pe timpul iernii

Iarna, plantele intră într-o perioadă de hibernare, motiv pentru care e important să știi cât de mult să te temperezi atunci când vine vorba despre cantitatea de apă pe care o folosești. Când temperaturile de afară scad considerabil, este important să le oferi plantelor tale mai puțină apă, să le pui mai puțin îngrășământ și să nu crești foarte mult căldura comparativ cu perioada de vară. În același timp, ai grijă ca plantele să nu înghețe.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile