5 lucruri considerate sănătoase pentru organismul nostru, care sunt mai periculoase decât crezi

Share
10
Tweet
stil de viata Foto: Profimedia

“Suntem ceea ce mâncăm” ni se spune peste tot.

Încă din primii ani de viață ni se recomandă să mâncăm fructe şi legume, deoarece conţin fibre şi nutrienţi esenţiali pentru buna funcţionare a organismului.

Cu toate acestea, unele dintre obiceiurile "sănătoase" sunt doar mituri.

Suplimente alimentare - vitamine

Ni se recomandă un număr mare de alimente pe bază de vitamine care se presupune că ne protejează împotriva răcelilor și ne fac sănătoși și vitali. De fapt, vitaminele servesc la reglarea procesului în corpul nostru și la stimularea anumitor hormoni. Sfatul medicului este de a avea grijă și de a nu include prea multe suplimente alimentare deoarece acestea pot fi contraproductive organismului.

Zahărul brun este mai sănătos decât cel alb

Ni s-a tot spus că zahărul brun este mai bun decât cel alb. În realitate, nutritioniștii spun că nu există mari diferenţe între cele două tipuri de zahăr. Din punct de vedere al compoziției chimice, ambele tipuri de zahăr conțin aceleași substanțe: sucroza - glucoza si fructoza – iar singura diferența dintre ele fiind doar de culoare.

Avem nevoie de 8 ore de somn pe noapte

Experții s-au tot contrazis în legătură cu acest subiect de-a lungul timpului. S-a constatat că lipsa somnului și a activității fizice afectează în mod negativ starea de sănătate a individului, dar unii oameni consideră că sunt suficiente șase ore de somn pe noapte pentru a se simți odihniți, în timp ce pentru alții nu sunt suficiente zece ore de somn. Fiecare individ are un stil de viață și un obicei diferit.

Antibioticul ucide virușii

Dacă ai avut o gripă în timpul sezonului de iarnă, atunci medicul probabil te-a trimis acasă cu diferite sfaturi naturiste, fără a-ți recomanda antibiotice. Antibioticul nu este administrat pentru că nu ucide viruși, ca în cazul gripei, este recomandat numai atunci când vine vorba de inflamație sau de bacterii.

Alcoolul distruge celulele creierului

Nimeni nu recomandă consumul excesiv de băuturi alcoolice, cu excepția unui pahar de vin seara, dar experții au demontat că mitul precum că alcoolul este cauza distrugerii celulelor creierului. O doza excesivă de alcool, consumată regulat, poate duce la lipsa de oxigen din organism, ceea ce duce la o conexiune a celulelor din creier, dar nu le distruge.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile