5 metode care te vor ajuta să te simţi ca acasă din prima zi atunci când ești într-o vizită în altă țară

Share
53
Tweet
Foto: www.shutterstock.com

În ziua de astăzi, poate fi mai ieftin, mai comod și mai rapid să vizitezi un oraș din afara țării decât să mergi, de exemplu, într-un weekend pe Valea Prahovei. Costurile curselor aeriene sunt uneori ridicol de scăzute, așa că să nu te mire dacă poți ajunge în Amsterdam sau în Praga cu aceiași bani pe care i-ai cheltui pe o masă de prânz.

Uneori se întâmplă să ajungi peste granițe și în interes de serviciu și nu întotdeauna ești în compania unor oameni lângă care să te simți confortabil. În plus, nu oricine se simte bine din prima într-un oraș nou, așa că e important să cauți soluții pentru a contracara starea asta de neliniște care te cuprinde odată ce ai fost scos din mediul tău preferat. Iată ce poți face ca să te simți confortabil cât mai repede, în orice parte a lumii ai fi.

1. Nu renunța la tabieturile tale

Atunci când călătorești des - în interes de afaceri, ca turist sau ambele - unul dintre cele mai dificile lucruri este să îți menții propriile tabieturi. De exemplu, dacă acasă te-ai obișnuit să faci mișcare în fiecare dimineață înainte de plecarea la muncă, nu renunța la acest obicei doar pentru că ești într-o altă țară. La fel, dacă ți-ai rezervat mereu o oră sau două pe zi pentru citit sau pentru alte activități recurente.

2. Despachetează-ți bagajele

Nu contează dacă vizita pe care o faci în altă țară durează doar o zi sau o săptămână. Primul lucru pe care ar fi bine să-l faci ca să te simți mai confortabil este să despachetezi bagajul și să îți pui hainele la locul lor, așa cum le ai de obicei acasă. Dacă stau de regulă în șifonier, pune-le în șifonier. Dacă ai obiceiul să le lași împrăștiate prin casă, lasă-le tot așa și aici. Ideea e să îți creezi condițiile de acasă și, odată ce ai reușit asta, o să te adaptezi mai bine.

3. Ai grijă cum te comporți în public

Ca să scapi de senzația aceea de străin asupra cărora sunt ațintite toate privirile, încearcă să te adaptezi la obiceiurile localnicilor. Fiecare țară are particularitățile ei culturale și e bine să ții cont de ele. Nu vorbi tare la telefon pe stradă, nu lăsa mizerie în urma ta. În cazul în care fumezi, renunță la țigările clasice și optează pentru un dispozitiv IQOS, care funcționează după principiul heat-not-burn. Tutunul este încălzit, nu ars, așa că nu vei lăsa scrum peste tot și scapi și de mirosul neplăcut de tutun ars asociat cu țigările clasice.

4. Ia câteva lucruri preferate de acasă

Un alt lucru pe care îl poți face ca să te ajute să te simți mai repede în largul tău într-un alt oraș sau într-o altă țară, încă din prima clipă, este să aduci de acasă câteva lucruri preferate. O pernă, o pătură, cartea pe care o citești în această perioadă, chiar și ceașca preferată de cafea. Dacă ai laptopul cu tine, vei putea să urmărești și cel mai recent serial care ți-a captivat imaginația în ultima vreme.

5. Fă cunoștință cu staff-ul hotelului

La final, unul dintre lucrurile cu care e bine să începi atunci când abia ai ajuns la destinație este să faci cunoștință cu staff-ul hotelului unde te-ai cazat. Zâmbește, mulțumește-le, lasă și un bacșiș dacă vrei. Te vor ține minte și-ți va fi ușor să intri în vorbă cu ei data viitoare când vei avea nevoie de o recomandare, un sfat sau pur și simplu de o discuție relaxată. Atmosfera asta te va ajuta să nu te mai simți ca un străin.

În concluzie, dacă vei urma sfaturile de mai sus, vei reuși cu siguranță să te adaptezi încă din prima zi într-un alt oraș, chiar dacă nu ești genul de persoană care să se simtă bine departe de casă și de lucrurile dragi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile