5 obiceiuri care, potrivit experților, duc la o viață lungă și fericită

Share
22
Tweet
trucuri viata lunga Foto: unsplash.com/helena-lopez

Nu avem o viață veșnică. Dar există obiceiuri care ne pot ajuta să ducem o viață mai fericită și mai împlinită.

Iar aici mă refer la activitățile și obiceiurile de zi cu zi.

În ceea ce privește lungimea și calitatea vieții, nimic nu este sigur sau garantat, însă, de-a lungul timpului, specialiștii au încercat găsească răspunsul la întrebarea - Ce trebuie să facem pentru a avea o viaţă împlinită?

În primul rând, trebuie sa avem grijă de minte, de trup și de spirit. Iar apoi:

Fă mișcare

Cercetările din ultimii ani au găsit o legătură între stilul de viață sedentar și riscul crescut de deces. Prin urmare, este important să traversezi zona confortabilă și să faci puțină mișcare.

Nu contează dacă te duci la birou sau doar după un prânz. Fiecare mișcare este pur și simplu bună pentru corpul tău și funcționarea corectă a minții tale.

„Este important să se găsească o modalitate de a te menține în mișcare pe tot parcursul zilei. Aceasta va reduce riscul de deces precoce.“, spune expertul Carrie Schmitz.

Fii recunoscător

Există o mulțime de ghiduri pentru o viață fericită, dar Susan Rose are cel mai bun mod de a nu uita să mulțumim Universului pentru tot ceea ce avem. Prin urmare, în fiecare dimineață, trebuie să faci o listă a tuturor lucrurilor pentru care esti recunoscător. Cel mai rapid mod de a găsi adevărata fericire, pace și mulțumire, se află în puterea recunoștinței.

Râzi mai des

Poate râsul să-ți prelungească cu adevărat viața? Mark Occhipinti, co-fondator și CEO al American Fitness Professionals & Associates, spune ca da. Râsul ajută la reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, care pe termen lung te poate ajuta să duci o viață mai lungă și mai fericită.

"Fiind fericit și pozitiv, va asigura o circulație sănătoasă a endorfinelor în organism, permițându-le nu numai să se simtă mai bine, ci și să crească performanțele noastre", spune Occhipinti.

Nu uita de protecția solară

Potrivit dr. Joshua Zuckerman, chirurg din New York, există un obicei simplu și trecut adesea cu vederea, care te poate ajuta cu siguranță să trăiești mai mult - folosirea cremei cu protecție solară. Chiar și câteva arsuri pot crește riscul de cancer de piele, care poate semnifica chiar moartea, spune Zuckerman. Chiar și în timpul activităților de zi cu zi, suntem expuși la un grad ridicat de radiații UV periculoase, care ne pot scurta rapid viața.

Petrece-ți timpul alături de oameni care te înțeleg și te susțin

Șeful organizației pentru sănătate mintală, Sheina Schochet, deține ideea de calitate și speranță de viață.

"Organizați întâlnirile familiale în fiecare săptămână și apropiați-vă de oamenii care au mereu o prioritate - și opriți lupta cu frații." Un timp bun petrecut împreună poate să vă prelungească viața.

Potrivit Harvard Health, lipsa de relații strânse poate crește riscul de deces prematur cu până la 50%.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile