S-a descoperit care sunt cele 5 obiceiuri care îți prelungesc viața cu 10 ani

Share
428
Tweet
foto ilustrativ Foto: Profimedia

Cele mai recente cercetări au arătat că putem să trăim cu 10 ani mai mult.

Oamenii de știință au analizat efectul obiceiurilor cotidiene asupra oamenilor și au descoperit că putem să trăim mai mult dacă facem alegeri potrivite în ceea ce privește stilul de viață.

Obiceiurile astea sunt mâncarea sănătoasă, exercițiile regulate, consumul moderat de alcool, evitarea tutunului și o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, studiul a încercat să demonstreze gradul exact în care aceste cinci obiceiuri pot afecta sănătatea și longevitatea.

Cercetătorii au analizat datele a două studii majore efectuate de lucratorii din domeniul sănătății din SUA, folosind un eșantion de aproape 79.000 de femei și 44.300 de bărbați. Ei au completat mai întâi chestionare detaliate despre sănătatea și stilul lor de viață la fiecare doi ani, timp de 34 de ani. În acest timp, cercetătorii au analizat cele cinci obiceiuri.

S-a considerat că subiecții care au dus un stil de viață sănătos au îndeplinit următoarele criterii: Nu au consumat mai mult de un pahar de vin pe zi pentru femei şi două pentru bărbaţi.

Au renunțat la țigări, au păstrat unui indice de masă corporală cuprins între 18,5 şi 25, au făcut cel puţin 30 de minute de exerciţii pe zi și au adoptat o dietă bogată în fructe, legumele, cereale integrale.

„Deşi obiceiuri nu sunt un secret pentru nimeni, adoptarea lor reprezintă un factor important atunci când vorbim de creşterea speranţei de viaţă“, a declarat Meir Stampfer, co-autor al studiului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile