5 trucuri pentru a evita aglomerația de Crăciun când îți faci cumpărăturile

Share
23
Tweet
xmas Foto: Shutterstock/Copyright:IR Stone

Doar o lună ne mai desparte de sărbătorile de iarnă și în curând vom începe să alergăm dintr-un magazin în altul, în căutarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Pe lângă asta, trebuie să ne gândim și la orele pe care le vom petrece în supermarketuri, la cozi interminabile, doar pentru a avea o masă festivă de sărbători.

Ne propunem în fiecare an să ne ocupăm din timp de cumpărături, astfel încât să evităm aglomerația din apropierea Crăciunului, însă pare că niciodată nu ajungem să facem aceste lucruri din timp. Dacă te regăsești în situația descrisă mai sus, iată ce poți face anul acesta pentru a evita cu succes mulțimile din magazine în preajma sărbătorilor de iarnă:

Mergi la țintă pentru cadouri

Poți economisi foarte mult timp dacă pleci la cumpărături având o idee despre ce cadouri ai vrea să le iei persoanelor apropiate. Astfel, nu te vei trezi că ai colindat prin toate magazinele fără să găsești nimic interesant. Dacă ți se întâmplă să fii în pană de idei, iată câteva idei de cadouri pe care le poti alege pentru barbati, pentru că știm că de obicei este mai dificil să alegi un cadou accesibil ca preț pentru un bărbat decât pentru o femeie. Nu uita că multe cadouri pot fi comandate și online, însă ar fi bine să îți iei o marjă de timp suficient de mare pentru a te asigura că pachetul nu va ajunge după sărbători. Evită cele mai aglomerate 10 zile din an ShopperTrack a făcut topul celor mai aglomerate zile din an în magazine, iar acestea au în comun două lucruri: sunt fie în apropiere de weekend, fie în zilele în care sunt anunțate reduceri masive.

Cele mai aglomerate zile din an în magazine sunt: vinerea și sâmbăta de dinaintea Crăciunului, a doua zi de Crăciun, vinerea în care au loc reducerile de Black Friday, 21-22-23 decembrie, 14 decembrie, 5-6 decembrie (când este Sfântul Nicolae).

Ocolește hipermarketurile din mall-uri

Hipermarketurile din mall-uri sunt pline până la refuz în preajma sărbătorilor, așa că ar fi recomandat să le eviți, chiar dacă sunt mai aproape de casă. În schimb, mergi la cele situate mai la periferie sau în cartierele mai puțin aglomerate. Astfel, ai șanse mai mari să nu pierzi la fel de mult timp, dar mai ales să te asiguri că găsești tot ce îți trebuie și că nu trebuie să te lupți cu un alt client pentru ultima caserolă de mușchi de porc.

Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie

Atunci când nu pleci la cumpărături cu o listă de lucruri pe care vrei să le iei, ți se poate întâmpla adeseori fie să uiți să iei ceva de care aveai nevoie, fie să te învârți mai mult printre rafturi. Multe hipermarket-uri și supermarket-uri au trecute pe site produsele principale aflate la promoții, precum și multe alte produse din game variate. Te poți folosi de acest lucru atunci când îți faci lista de cumpărături, atât pentru a estima prețul coșului, cât și pentru a te asigura că nu uiți să cumperi ceva.

Apelează la serviciile de livrare

Există numeroase firme care îți pun la dispoziție servicii de livrare. Practic, tu îți alegi online produsele pe care le vrei în coș, apoi cineva merge la cumpărături în locul tău. Livrarea produselor te poate costa între 10 și 50 de lei, în funcție de valoarea comenzii, sau poate fi gratuită, dacă prețul comenzii depășește o anumită sumă, în cazul serviciului de livrare al hipermarketurilor. Dacă nu te deranjează să lași pe altcineva să se ocupe de această sarcină, asta poate fi o soluție eficientă, care să îți salveze foarte mult timp.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile