5 trucuri simple ca să rămâi cu mai mulți bani în buzunar la sfârșitul lunii

Petru Vasile

Content Manager
Share
31
Tweet

Banii pot fi mereu o problemă, indiferent de venituri. Mereu vei găsi lucruri noi pentru care vei decide că este absolut necesar să scoți bani din buzunar și astfel te vei trezi la sfârșitul lunii că ți-ai epuizat toate resursele financiare, fără să ai parte de mari beneficii. Există soluții simple pentru a putea ține banii sub control în fiecare lună, fără să simți că renunți la lucrurile importante din viața ta.

5 trucuri simple ca să rămâi cu mai mulți bani în buzunar la sfârșitul lunii:

1. Folosește cât mai rar plata în numerar

Una dintre cele mai simple și utile metode de a ține banii sub control în fiecare moment este renunțarea la plata în numerar. Această metodă te poate păcăli de multe ori, mai ales când ai multe cumpărături de făcut, din cauză că nu vei sta în fiecare moment să numeri cu câți bani ai mai rămas în portofel. În schimb, o astfel de solutie inteligentă va înlocui atât reflexul de a avea mereu bani cash în portofel, dar te va scăpa chiar și de nenumăratele carduri pe care trebuie să le ai mereu după tine. Plătești direct cu telefonul mobil și monitorizezi în fiecare clipă câți bani mai ai la dispoziție. În plus, este un proces mult mai sigur din toate punctele de vedere.

2. Fă-ți un buget personal lunar

Lipsa unui buget personalizat pe fiecare lună este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. Dacă vrei să începi să ai o grijă mai mare față de banii tăi, ține în fiecare lună o evidență scrisă a tuturor încasărilor tale, din salariul de la locul de muncă, posibil o colaborare sau, de ce nu, o garsonieră închiriată, dacă există una, din care trebuie să scazi facturile obligatorii, precum întreținerea, telefonul, internetul, benzina, rata la bancă și alte responsabilități pe care trebuie să le îndeplinești. Plecând de aici, vei ști exact care este suma cu care vei rămâne în fiecare lună ca să-ți poți planifica și alte lucruri.

3. Elimină cheltuielile inutile

Dacă nu ești mulțumit de banii cu care rămâi după bilanțul lunar, atunci elimină cheltuielile inutile din plan. Poți, spre exemplu, să-ți revizuiești abonamentele lunare la telefonie și internet, optând pentru oferte mai bune, sau poți alege să dai mai puțin pe combustibil în fiecare lună investind într-o bicicletă sau alegând să mergi mai des pe jos. Cheltuielile care nu se justifică diferă de la un caz la altul, așa că este datoria ta să ți le identifici de unul singur.

4. Economisește în fiecare lună

Un plan de economii te va ajuta enorm să îți găsești un echilibru atunci când vine vorba despre bani. Fă-ți un obicei ca în fiecare zi de salariu să pui o sumă minimă deoparte, pentru zile negre, pentru călătorii sau pentru alte proiecte pe care le ai în minte. În acest fel vei reuși să ieși din capcana banilor care trebuie cheltuiți imediat cum ți-au intrat în cont și nici nu vei mai resimți atât de mult stres din punct de vedere financiar. O rezervă te va ajuta să reduci nervozitatea din viața ta și să privești mai optimist în viitor.

5. Gândește mereu pe termen lung

Încearcă să faci toate proiectele importante din timp. Poți să-ți planifici o vacanță mare cu un an înainte, la fel și cu renovarea apartamentului sau poate cu achiziția unei mașini noi. Gândește-te din timp la lucrurile și obiectivele pe care vrei să le atingi, iar în această fereastră de timp încearcă să strângi sumele de care ai nevoie pentru a te apropia de țintă.

Câteva mici schimbări de acest fel în obiceiurile tale lunare te vor ajuta să nu mai risipești sume importante de bani și să-ți atingi mai ușor țelurile.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile