Aici sunt 8 lecții de viață pe care mi-aș fi dorit să le învăț acum un deceniu

Share
19
Tweet
viata la 40 de ani Foto: Mark Nazh / Shutterstock

Lecțiile de viață vin la pachet cu timpul și greșelile făcute.

Responsabilitatea financiară, menținerea sănătății și răbdarea în carieră m-ar fi ajutat enorm.

Când eram la vârsta de 20 de ani, șeful meu și cu mine obișnuiau să avem prânzuri epice în care să vorbim despre viață. Într-o zi, mi-a spus că atunci când împlinesti 30 de ani, trebuie să începi să fii responsabil. Nu l-am luat în serios, dar acum că am 40 de ani, mi-aș fi dorit să-l ascult.

Iată opt dintre lecțiile pe care le-am învățat greu, am avut nevoie de 40 de ani să le învăț:

1. Este posibil să vă vedeți niște prieteni mai rar, dar legătura rămâne puternică

Am descoperit că cei mai apropiați prieteni pe care i-am avut în ultimii 20 de ani sunt cei din copilărie- este cu adevărat o legătură pentru totdeauna. Pe măsură ce viața se scurge, oamenii pleacă.

Unii dintre prietenii tăi se vor muta în altă țară, iar unii se vor căsători, vor avea copii. Cercul tău interior va deveni mai mic și mai mic pe măsură ce îmbătrânești.

Dar asta nu înseamnă că oamenii pe care îi vezi mai rar sunt plecați pentru totdeauna. Cu mulți dintre prietenii m ei, când ne întâlnim, suntem încă în stare să ne iubim. E ca și cum nu a trecut timpul.

2. Părinții tăi vor avea nevoie de îngrijire

Părinții mei sunt pe punctul de a împlini 70 de ani, iar sănătatea lor devine o preocupare. Pierderea auzului și medicamente multiple, iar vizitele medicului devin din ce în ce mai frecvente.

Este important să înțelegi sănătatea și istoricul familiei și să cunoști toate informațiile pertinente, astfel încât să poți rezolva orice situație medicală care ar putea apărea.

3. O nuntă extravagantă este supraestimată

Dacă a existat vreodată un moment în expresia "Dacă aș ști atunci ce știu acum" se încadrează în acest post, se referă la nunta mea. Da, a fost frumos - toată lumea pe care o iubim a fost acolo, am avut o ceremonie în aer liber, muzica a fost uimitoare.

Dar nunțile pot fi suber costisitoare, mai ales în New York. Planificarea unei nunți provoacă adesea stres pentru mireasă și mire și certuri între părinți. Fă ce aș face acum dacă aș avea șansa să fac totul din nou: Ia-ți o lună de miere și plecați departe ca să vă începeți viața împreună.

4. Fiind părinte este mai distractiv decât să fii unchiul distractiv

Când s-a născut primul copil al surorii mele, l-am umplut de cadouri. Aceast obicei a continuat când s-a născut nepotul meu. Mi-am dorit chiar și să-i îngrijesc. Eram cel mai tare unchiu. Fiind un unchiu, m-am pregătit pentru pentru a fi și părinte. Acum că sunt tată, nu-mi pot imagina viața fără fiul meu. Aventurile pe care le avem și jocurile pe care le jucăm sunt neprețuite. Doresc ca fiecare moment să fie încapsulat.

Sunt emoțional în jurul fiului meu și îi dau și spațiul personaș. El mă face să fiu o persoană mai bună și un tată mai bun.

5. Dacă ai mai puține lucruri, ai o viață mai frumoasă

Ca editor de reviste, am avut stive de reviste. De asemenea, am profitat din plin de "masa gratuită" de la birou. Am stocat repede suficientă cremă de ras pentru următorii patru ani.

Apoi am citit " Magia de schimbare a vieții : arta japoneză de organizare" de Marie Kondo. Am lovit acele stive de reviste, am aruncat cu pungi de cărți, DVD-uri, haine nefolosite, mormane de hârtii și multe altele.

Am renunțat la orice lucru care nu mi-a adus bucurie. De asemenea, am adoptat o uniformă de lucru - port aceeași tinuă în fiecare zi și nimeni nu observă.

6. Ai grijă de corpul vostru

Mi-am rupt mâna la kickboxing, genunchii sunt terminați și nu pot să scap de burta mea de bere.

Nu încerc să arăt ca un model, vreau doar să fiu în formă și să mă simt bine în corpul meu. Când am fost editor la o publicație de sănătate și fitness, mi-am dat seama că este posibil să te formezi la orice vârstă, dar este mult mai ușor să rămâi în formă atunci când deja ești în formă. Așa că ai grijă de corpul tău.

7. Ai răbdare cu cariera ta

Sunt un absolvent al Universității din Syracuse, și de când lucrez în mass-media, unii oameni presupun că am absolvit faimoasa Școală de Comunicare SI Newhouse.

Nu am făcut-o. Eram un important comerciant. (Încă nu știu ce înseamnă asta.) Întotdeauna mi-am dorit să fiu scriitor si redactor - ți eu sunt unul - și am fost implicat în proiecte foarte cool: am scris o carte, am achiziționat o revistă si șhiar a câștigat un Emmy.

8. Ia în serios stabilitatea financiară

Întotdeauna am fost bun cu economisirea banilor - când i-am avut. Dar nu mi-am asumat niciodată riscuri pentru a face mai mulți. Nu m-am întâlnit niciodată cu un consilier financiar.

Acum joc să mă prind de pensionare în timp ce echilibrez cheltuielile mele actuale. Lecție: Nu este niciodată prea târziu ca să iei viața în serios.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile