9 cărți pe care să le citești dacă vrei să economisești mai mulți bani

Share
Tweet
carti Foto: www.shutterstock.com

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă, să recunoaștem, ne permit să ne satisfacem nevoile zilnice și să ne bucurăm de unele lucruri.

Salvarea unei cantități confortabile de bani necesită o planificare atentă, iar mulți oameni au probleme cu „construirea” bogăției.

Aceste cărți oferă strategii pentru bugetare, scoaterea din datorii și gestionarea banilor:

Cei 9 pași ai libertății financiare, de Suze Orman

Expertul financiar și cel mai bine vândut autor al revistei New York Times, Suze Orman, " Cei 9 pași către libertatea financiară" explică modul în care relațiile oamenilor cu banii sunt influențate de emoțiile lor. Potrivit lui Orman, emoții precum frica și rușinea sunt lucrurile reale care stau între tine și succesul financiar.

În această carte, Orman oferă sfaturi pentru a plăti datoriile, schițează modul de alegere între diferite tipuri de conturi de pensionare și multe altele.

"The Make Money Total: Un plan dovedit pentru fitness financiar" de Dave Ramsey

"The Make Money Total: Un plan dovedit pentru fitness financiar " este scrisă de expertul financiar, gazdă radio și cel mai bine vândut autor, Dave Ramsey.

În această versiune revizuită și actualizată, Ramsey dezvăluie cele două decenii de experiență de consiliere financiară într-un plan de șapte pași pentru obținerea controlului total asupra banilor.

Tată Bogat, Tată Sărac, de Robert Kiyosaki

Poate părea o carte exclusiv pentru tați, dar nu este. Robert Kiyosaki, cel mai bun vanzator din New York Times. Este despre doi "tati" care au invatat diferitele perspective ale lui Kiyosaki despre bani: și tatăl celui mai bun prieten al lui.

Kiyosaki folosește lecțiile învățate de la reprezentanții tatălui său pentru a oferi consultanță financiară practică, dar puțin contraintuitivă, argumentând că nu aveți nevoie de un venit ridicat pentru a deveni bogat și că o casă nu este un bun, printre altele.

Napoleon Hill - Gandeste si devii bogat

În cartea sa, autorul lui Napoleon Hill prezintă legile sale de succes financiar, care sunt extrase din analiza vieții milionarilor precum Andrew Carnegie și Henry Ford.

Versiunea actualizată include, de asemenea, figuri contemporane de succes, precum Bill Gates și Mary Kay Ash.

Secrets of Six-Figure Women - Surprising Strategies to Up Your Earnings and Change Your Life, de Barbara Stanny

După efectuarea unor cercetări amănunțite și intervievarea a sute de femei care câștigă salarii în șase cifre, Barbara Stanny și-a expus viziunea asupra a șapte strategii-cheie pentru obținerea bogăției.

Jurnalistul, motivatorul și educatorul financiar discută aceste metode în mod detaliat.

"Unshakeable: Your Book Freedom Playbook" de Tony Robbins

Cartea descrie modul în care puteți obține pacea financiară a minții, creșteți economiile de pensii și faceți investiții inteligente.

Love Your Life, Not Theirs, de Rachel Cruze

Cartea se bazează pe conceptul potrivit căruia compararea cu ceilalți este un obicei dăunător - nu numai mental, ci și financiar.

Rachel Cruze discută despre modul în care puteți trăi viața dorită prin urmărirea a șapte obiceiuri financiare de bază.

The Automatic Millionaire, Expanded and Updated: A Powerful One-Step Plan to Live and Finish Rich de David Bach

Care este secretul de a deveni milionar?

Răspunsul începe cu o poveste ilustrativă a unui cuplu care a câștigat 55.000 de dolari pe an, care, prin managementul banilor inteligenți, au două case fără datorii și s-au retras departe cu 1 milion de dolari în bancă.

Autorul continuă să detalieze un sistem practic, complet cu resurse cum ar fi site-uri web și aplicații.

The Financial Diet: A Total Beginner's Guide to Getting Good with Money de Chelsea Fagan

Pentru cititorii mai tineri care doresc să înțeleagă principiile financiare de bază, cum ar fi crearea unui buget și gestionarea banilor, cartea asta este o alegere excelentă.

Autorul se bazează pe sfaturi de specialitate pentru a le oferi cititorilor instrumentele necesare pentru stabilitatea financiară. A fost numită cea mai bună carte din 2018.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile