9 mituri pe care trebuie să încetezi să le mai crezi, dacă vrei să fii sănătos

Share
26
Tweet
mituri Foto: istock

Există multe povești despre sănătate și corpul uman pe care le-am auzit de la părinți și bunici.

Dar asta nu înseamnă că sunt și adevărate. Iată adevarul din spatele lor.

Vitaminele ne păstrează într-o formă mai bună

vitamine Foto: istock

Vitaminele reglează doar procesele din corpul nostru, așa că atunci când le folosim sub formă de tablete, ar trebui să fim atenți. Se poate întâmpla să ne bucuram de ele mai mult decât ar trebui. Astfel ne fac mult rău decât bine.

Sânge albastru

sange Foto: istock

Sângele care duce lipsă de oxigen și care este pompat prin vene către inimă, cu siguranță nu este albastru – este un roșu închis. În manualele școlare este colorat cu albastru pentru a scoate în evidență contrastul dintre acesta și sângele oxigenat.

Zahărul brun este mai sănătos decât zahărul alb

zahar Foto: istock

De fapt, zahărul brun și alb sunt același lucru. Diferă în denumire datorită folosirii melasei care oferă o culoare mai închisă. Zahărul brun este considerat mai sănătos pentru că nu este la fel de dulce ca zahărul alb pe baza cantității de apă mai mari pe care primul o conține.

Alcoolul ucide celulele creierului

alcool Foto: istock

O cantitate mare de alcool în sânge afectează procesele metabolice din organism și poate duce la deficiența de oxigen. Acest lucru poate dăuna conexiunilor dintre celulele creierului, dar nu le face un lucru anume.

Zahărul îi face pe copii hiperactivi

Zahărul nu face copiii hiperactivi – nu este altceva decât un mit. Zahărul înseamnă calorii, iar caloriile înseamnă energie. Deci, atunci când un copil mănâncă multe dulciuri, energia se revarsă din el.

Trebuie să dormi cel puțin opt ore

somn Foto: istock

Toată lumea știe că ar trebui să dormim opt ore pe noapte. Cu toate astea, oamenii sunt diferiți si au nevoie de cantități diferite de somn. Pentru unele persoane este suficient să doarmă șase ore pentru a se simți minunat, iar alții se simt epuizați chiar și după ce au stat în pat pentru nouă ore.

Antibioticele ucid virușii

Antibioticele ucid numai bacteriile. Gripa este cauzată de viruși care nu reactioneaza la antibiotice. În acest caz, ele sunt total inutile.

Ciocolata duce la apariția punctelor negre

Oamenii de știință au realizat un experiment - au oferit oamenilor tablete care conțineau de zece ori mai multă ciocolată decât era normal. Când au comparat numărul de puncte negre pe care îl aveau aceștia înainte și după acest experiment, nu s-a înregistrat nicio diferență.

Zahărul creează dependență

zahar Foto: istock

În 2009 a fost publicată o carte despre rezultatele unui experiment în care soarecii erau hrăniți cu numeroase cantități de zahăr pe parcursul mai multor zile. Odată ce au început cu această dietă, nu au mai putut trăi fără ea. Când experimentul a fost repetat pe oameni, nu a apărut același efect.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile