A murit Stephen Hawking, spre bucuria creştinilor sadici şi ipocriți

Share
155
Tweet
Stephen Hawking (foto: Lwp Kommunikáció, via Flickr.com)
Stephen Hawking (foto: Lwp Kommunikáció, via Flickr.com)

Omenirea a pierdut astăzi o minte genială. Pentru unii, ăsta e motiv de sărbătoare.

Anunțul a fost făcut de copiii fizicianului, Lucy, Robert și Tim: „Suntem profund îndurerați de trecerea în neființă a iubitului nostru tată. A fost un mare savant și un om extraordinar ale cărui muncă și moștenire vor dăinui mulți ani de-acum încolo”.

În vârstă de 76 de ani, fizicianul a murit în locuința sa din Cambridge (Anglia), dar cauza exactă nu a fost dezvăluită încă. Tot ce știm e că a avut parte de o „moarte liniștită”, conform familiei sale.

Foto: commons.wikimedia.org

Ții minte când, în fiecare an de ziua lui Hawking, internauții creştini se întreceau în urări de moarte și ironii prin comentarii? Ei bine, se pare că rugăciunile lor sângeroase au fost ascultate şi omul s-a prăpădit până la urmă. Creştinii sadici şi ipocriți pot acum să petreacă în voie şi să se-mbete de fericire cu Sângele Domnului. O minte sclipitoare în minus pe lumea asta înseamnă un pas înapoi pentru ştiință, deci fix ce-şi doresc ei.

Hai să ne amintim de câteva mesaje ale românilor postate anul trecut, cu ocazia zilei de naștere a lui Hawking:

Stephen Hawking în gravitație zero (foto: commons.wikimedia.org)

„La mulți ani pe naiba, ăla trebuie să moară!”;

„De ce oare se află în acel scaun? Pentru ca Dumnezeu să își arate slava sa, slăvit fie Domnu”;

„Să negi existența lui D-zeu în favoarea unei teorii numită big-bang... Mda, păcat, scaun cu rotile și nu numai!”;

„Să trăiască, ca oricum se chinuie... Doar nu e buricul pamântului, nu a făcut nimic pentru omenire, doar v-a spălat creierii...”;

„Brânză bună în burduf de câine, un geniu prea plin de știință și prea gol de Dumnezeu”.

De unde toată ura asta? Pentru simplul fapt că era ateu: „Fiecare dintre noi are dreptul să creadă ce vrea, iar – în viziunea mea – cea mai simplă explicație e că nu există vreun Dumnezeu. Nimeni nu a creat universul și nimeni nu ne dirijează soarta. Asta mă duce la o revelație profundă: probabil că nu există nici Rai, nici viață de apoi. Avem la dispoziție doar viața asta ca să apreciem grandoarea universului, iar pentru asta sunt extrem de recunoscător”.

Practic, internauții de mai sus își doreau ca Hawking să moară pentru simplul fapt că gândea altfel decât ei, că avea o altă viziune asupra universului (pe care l-a studiat intens o viață întreagă, în loc să ia de bună orice informație dintr-o carte veche de 2.000 de ani).

Foto: shutterstock.com

Stephen Hawking s-a născut pe 8 ianuarie 1942 în Oxford, UK. La numai 20 de ani își obținea titlul de Doctor în Fizică la facultatea Trinity Hall din Cambridge. Un an mai târziu, medicii îl diagnosticau cu scleroză laterală amiotrofică și-i mai dădeau doi ani de trăit.

Asta nu l-a oprit pe fizician din a-și urma pasiunea pentru știință. A dezvoltat teoria Big Bang (explozia inițială) printr-un model matematic detaliat; a studiat găurile negre, descoperind o radiație termică emisă de acestea care le reduce treptat masa până le dezintegrează complet – radiație denumită chiar Hawking; tot el a venit cu un model teoretic al distribuției materiei prin univers ca urmare a Big Bang-ului, explicând cum ar fi luat naștere galaxiile.

Eddie Redmayne în rolul lui Stephen Hawking (foto: youtube.com)

În 2014, viața lui Stephen Hawking a fost ecranizată de James Marsh, cu Eddie Redmayne în rolul principal. „The Theory of Everything” (Teoria Întregului) a fost nominalizat pentru cinci Oscaruri și a câștigat unul dintre ele: „Cel mai bun actor într-un rol principal”. Până și Hawking l-a lăudat pe Redmayne pentru prestație: „Cred că Eddie Redmayne m-a interpretat foarte bine. În anumite momente chiar am crezut că sunt eu pe ecran”.

Pe lângă asta, Stephen Hawking și-a clădit imaginea unui tip simpatic cu simțul umorului, prin apariții-surpriză în seriale ca „Star Trek: The Next Generation”, „The Big Bang Theory”, „The Simpsons” sau „Futurama”.

Rest in peace, Stephen Hawking!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile