Acel moment când criminalii în serie apar la TV și poți să juri că-s oameni obișnuiți

Share
Tweet
Rodney Alcala în timpul emisiunii „The Dating Game” (foto: youtube.com)

Criminalii în serie sunt monștri deghizați perfect în oameni obișnuiți. Se integrează în societate, devin membri ai comunității, iar rudele și vecinii sunt șocați când iese adevărul la iveală. Dacă ajung să apară chiar live la TV, șocul dezvăluirii se extinde în toată lumea.

Urmează o listă de criminali în serie care au apărut la un moment dat pe micul ecran, păcălind întreaga lume că nu-i nimic în neregulă cu ei. Vorbim despre emisiuni de genul Masterchef sau The Dating Game, un show dedicat persoanelor care-și caută sufletul-pereche. Ultimul ucigaș de pe listă e un caz aparte și vei înțelege imediat de ce.

Stephen Port (Celebrity Masterchef)

Port e un violator și criminal în serie născut în Southend-on-Sea, Essex, UK. E răspunzător pentru moartea a cel puțin patru bărbați, pe care i-a cunoscut prin app-ul de dating Grindr. Port se întâlnea cu ei, le strecura acid gama-hidroxibutiric (GHB) în băuturi, după care îi viola. GHB e cunoscut și sub denumirea de „ecstasy lichid”. Autopsiile au dezvăluit cauza decesului în toate cele patru situații ca fiind supradoza de GHB. După ce își termina treaba, Port scăpa de cadavru și își îndrepta atenția către următoarea țintă. Asta se întâmpla în perioada 2014-2015.

Stephen Port (foto: youtube.com)

Pe când poliția descoperea cadavrul primei victime, Port a apărut la TV în emisiunea „Celebrity Masterchef”. În cadrul concursului, criminalul i-a ajutat pe cântărețul JB Gill și pe actrița Emma Barton să prepare paste și chifteluțe pentru o sută de șoferi de autobuz. A fost surprins în repetate rânduri zâmbind nevinovat către camera de filmat, sugerând că e bucuros să ajute.

Pe lângă cei patru bărbați uciși, englezul a fost găsit vinovat pentru violarea a trei bărbați și pentru drogarea altor patru pe care intenționa să-i violeze. La finalul lui 2016, Stephen Port a fost condamnat la închisoare pe viață.

John William Cooper (Bullseye)

John Cooper, supranumit The Bullseye Killer, este un psihopat galez responsabil pentru moartea a patru persoane și multe, multe alte infracțiuni. În 1985 a ucis doi frați, după care le-a incendiat casa. În 1989, doi turiști care se plimbau pe litoralul orașului natal al lui Cooper și-au găsit sfârșitul în ghearele aceluiași nebun. În 1996, a violat două fete de 15, respectiv 16 ani. În plus, Cooper e autorul a peste 30 de jafuri armate.

John Cooper (foto: youtube.com)

Dar timpul liber cum și-l petrecea, oare? Hobby-ul lui principal este să facă scufundări, după cum recunoaște chiar Cooper în direct la televizor. În mai 1989, cu trei săptămâni înainte să ucidă victimele #3 și #4, galezul a participat la emisiunea „Bullseye”. Sub privirile a peste 17 milioane de telespectatori, criminalul s-a distrat jucând Darts, tenis cu piciorul și altele. Comportamentul lui i-a convins pe toți că e un individ manierat și plăcut, o mască perfect pusă la punct.

John William Cooper a fost arestat abia în 2009 pentru crimele comise, iar în 2011 a fost condamnat la închisoare pe viață.

Rodney Alcala (The Dating Game)

Rodney Alcala e un tip simpatic, fermecător, un adevărat Don Juan cu pletele-n vânt și zâmbet care înmoaie genunchii femeilor. Cel puțin, așa părea în timpul emisiunii „The Dating Game” din 1978. Deși fusese declarat oficial violator, producătorii emisiunii au acceptat ca acesta să concureze pentru cucerirea unei domnișoare norocoase. Dintre cei trei competitori, chiar Alcala e cel care a convins-o pe tânără că merită o întâlnire romantică în oraș. Din fericire, tipa s-a prins ulterior în culise că e ceva în neregulă cu el, descriindu-l ca fiind „un tip foarte straniu”. A refuzat să iasă la întâlnire, o decizie care i-a salvat viața.

În 2010, Rodney Alcala a fost găsit vinovat pentru moartea a cinci persoane. În 2013, a recunoscut încă două crime. În 2016 i-a fost atribuită încă una. Se bănuiește că numărul real al victimelor sale este undeva în intervalul 50-100, având în vedere descoperirea a vreo mie de fotografii cu femei și băieței în ipostaze sexuale, poze făcute chiar de el. Alcala îi convingea pe toți că e fotograf de modă profesionist și că are nevoie de materiale pentru portofoliul personal.

Rodney Alcala a fost condamnat la moarte în 2010, dar încă trăiește bine-mersi în spatele gratiilor.

The Zodiac Killer (A.M. San Francisco)

Ți-am zis de la bun început că ăsta e un caz special. Asta pentru că nu vorbim despre un individ oarecare la televizor despre care s-a descoperit ulterior că-i un monstru, ci despre un tip care a intervenit telefonic live în timpul unui talk-show, pretinzând că e celebrul Zodiac Killer. Veridicitatea afirmației nu a fost niciodată confirmată, dar nici infirmată.

Identitatea ucigașului Zodiac rămâne un mister. Acesta a acționat în perioada anilor ’60-’70, omorând cel puțin 5 persoane. Conform unei scrisori misterioase, acesta sugerează că numărul real al victimelor ajunge la 37 („Me = 37, SFPD = 0”).

Ucigașul a rămas cunoscut drept Zodiac din cauza scrisorilor trimise presei din San Francisco în perioada crimelor, ocazie cu care și-a atribuit personal acest pseudonim. Pe lângă scrisori, Zodiac a trimis patru criptograme, dintre care una singură a fost descifrată. Chipurile, ele sunt cheia descoperirii adevăratei sale identități.

În octombrie 1969, un individ a sunat la poliția din Oakland pretinzând că este The Zodiac Killer. Acesta a cerut ca doi avocați celebri să participe la emisiunea „A.M. San Francisco” pentru a discuta telefonic cu ei. Doar unul, Melvin Belli, a reușit să ajungă. Un telespectator chiar a intrat în legătură directă cu invitatul, susținând că este The Zodiac Killer și că numele său real este Sam. Individul a fost extrem de rezervat, precizând că are constant dureri de cap de când a omorât un copil. Telespectatorul a acceptat să se întâlnească personal cu Belli, dar nu s-a prezentat până la urmă.

Dacă vrei să afli mai multe despre povestea macabră a ucigașului Zodiac, îți recomand filmul cu același nume din 2007 al lui David Fincher. Totul e reconstruit cu atenția incredibilă la detalii specifică lui Fincher și îți va stârni 100% sigur curiozitatea să te documentezi mai mult.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile