Acești oameni sunt mușcați mai des de câini

Share
14
Tweet
de ce ataca cainii Foto: sanjiv nayak / unsplash.com

Și asta pentru că animalele se simt amenințate de aceștia.

Ți-e frică de câini? Atunci, din păcate, avem o veste proastă pentru tine. Potrivit unui studiu britanic, oamenii anxioși sunt mușcați de câini. Sexul are, de asemenea, un rol: bărbații au mai multe șanse să o pățească decât femeile.

În studiul realizat de Universitatea din Liverpool, stabilitatea emoțională a 700 de subiecți a fost determinată pe o scară de la unu la șapte. Participanții au fost întrebați dacă au fost vreodată mușcați de un câine.

Potrivit rezultatelor, cu cât un respondent se considera mai instabil, cu atât mai mare era probabilitatea ca acesta să fie atacat de un câine.

Bărbații intervievați au raportat ca au fost mușcați de două ori un câine.

Mela Hirse, antrenor de câini la RehabiliTiere, explică de ce câinii atacă oameni speriați: "Când o persoană nesigură întâlnește un câine, el îl privește de obicei în ochi. Cu toate acestea, câinii se privesc unul pe celălalt numai atunci când doresc să provoace sau să se amenințe unul pe altul. În ceea ce privește limbajul corpului, din punctul de vedere al câinelui, acesta pare că îl provoacă. "

În plus, atunci când oamenii anxioși întâlnesc un câine străin, ei stau de obicei instinctiv sau fac mișcări ciudate. "Din punctul de vedere al câinelui, acesta este un comportament ciudat pe care animalul nu îl poate evalua. Chiar și zgomote puternice, cum ar fi strigătele către proprietar, irită câinele ", a spus Mela.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile