Ai calculat greșit vârsta câinelui tău

Share
Tweet
caine Foto: prodimedia

Regula potrivit căreia un an uman reprezintă șapte ani pentru un câine este departe de a fi adevărată, spun specialiştii americani.

Rasele canine de talie mică trăiesc mai mult decât rasele de talie mare.

În plus, câinii de talie mare au nevoie de doi ani pentru a ajunge la mărimea lor maximă, dar, după acest moment, ei mai trăiesc în medie aproximativ patru sau cinci ani.

"Câinii mici ajung la maturitatea osoasă şi sexuală mai devreme decât rasele mari. Odată ce ajung la mărimea lor maximă corespunzătoare vârstei de adult, ei tind să trăiască mai mult", a explicat Kate Creevy, profesor de medicină internă de la Universitatea Georgia din Statele Unite.

Este important să calculezi vârsta patrupedului tău în funcție de categoria din care face parte: mic - 9,5 kg sau mai puțin, mediu -9,6 kg – 22 kg, mare - 23 kg – 40 kg, gigant - peste 41 kg.

În primii doi ani de viață, vârsta câinelui este determinată de mărime. Pentru câinii mici se înmulțește un an calendaristic cu 12,5. În cazul câinilor de talie medie, se înmulțește fiecare an cu 10,5, iar în cazul raselor mari, cu 9.

După vârsta de 3 ani, intră în calcul mulți alți factori, mărimea, rasa, greutatea, rezistența la efort și chiar sterilizarea. Conform studiilor, câinii sterilizați au trăit cu aproximativ doi ani mai mult, față de cei care nu au fost castrați.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile