Nu, nu este o glumă! Alcoolul ne ajută să învățăm ușor și rapid o limbă străină

Share
15
Tweet
alcool Foto: shutterstock.com

Găsim peste tot trucuri care promit să ne ajute să vorbim fluent și să învățăm o limbă străină în doar câteva luni.

Dacă ți-as spune că alcoolul ne ajută să vorbim o limbă străină mai bine, m-ai crede?

Cel puțin, asta arată un studiu realizat de cercetătorii de la trei universități, de la Universitatea Liverpool, cei de la Universitatea Maastricht și cei de la King’s College din Londra.

Experimentul a fost realizat pe 50 de vorbitori nativi de limba germană care se aflau la studii în Olanda și care învățaseră recent să scrie, citească și vorbească limba olandeză.

Fiecare persoană a vorbit câte două minute în olandeză, în cadrul unui interviu. Înainte de interviu, jumătate dintre ei au primit apă, iar cealaltă jumătate, o băutură alcoolică.

Discuțiile au fost înregistrate și evaluate de vorbitori nativi de limba olandeză, fără ca ei să știe că o parte dintre participanții la studiu au consumat alcool.

La finalul au descoperit că pronunția celor care consumaseră alcool este mai bună decât a celorlalți.

„Potrivit studiului nostru, consumul de alcool are efecte benefice asupra pronunției persoanelor care au învățat recent o limbă străină”, a precizat dr. Inge Kersbergen, de la Institutul de Pshihologie, Sănătate și Societate, din cadrul Universității Liverpool.

Acum nu te gândi că voluntarii au băut până nu au mai putut să se țină pe picioare. În realitate, acestora li s-a oferit o cantitate infimă de alcool.

„Consumul unei cantități mari de alcool ar putea să nu aibă efecte benefice asupra modului în care oamenii vorbesc într-o limbă străină”, a precizat el.

Anyway, câteva guri de alcool te vor ajuta să vorbești mai bine o limbă straină, de la engleză, până la chineză.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile