Un reportaj BBC scoate la iveală un aliat surprinzător al videochat-istelor din România

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
11
Tweet
Studio videochat/Sursă foto: Studio 20 Oradea

Jurnaliştii de la BBC au realizat un reportaj amplu despre industria de videochat din România, sectorul cu „cea mai rapidă creștere din domeniul pornografiei globale”.

„În inima Bucureștiului, pe trotuarul din fața unui bloc de apartamente, mai multe femei fumează, vorbesc și râd. Este o scenă banală, cu excepția că în lumina puternică a dimineții, machiajul lor puternic, tocurile lor înalte și strălucitoare, hainele lor decoltate sunt în contrast cu cele lejere și de vară ale trecătorilor. În interiorul clădirii, Studio 20 ocupă primul și al doilea etaj. (…) O ușă închisă înseamnă că afacerea merge. În interiorul camerei, o femeie este în direct prin webcam cu clienții internaționali și atât timp cât e singură în cameră, ceea ce se întâmplă este complet legal. În această lume a relațiilor virtuale și a cybersexului, cele din fața camerei sunt <<modele>>, iar bărbații care privesc sunt <<membri>>”, așa începe reportajul BBC.

„În România, mii de femei fac videochat din studiouri și de acasă. Este o piață care funcționează non-stop, majoritatea clienților conectându-se din America de Nord și Europa de Vest”, mai notează în primele paragrafe jurnaliștii britanici.

Aceştia au stat de vorbă cu mai multe modele, dar şi cu managerul unui studio de videochat, care au descris mecanismul din spatele afacerii.

Din material aflăm că fetele pot câştiga chiar şi 8000 de euro pe lună, că fac role-play uneori, dar că activitatea se bazează pe dialog.

Ce nu are cum să treacă neobservată este declaraţia unei tinere, profesoară de engleză a modelelor, care susţine că angajatele ajung să-l studieze chiar pe Freud pentru a-şi înţelege mai bine activitatea, acesta devenind un adevărat aliat al lor: „Studiem Freud și o mulțime de psihologie, precum și o carte de gesturi, pentru că femeile trebuie să fie senzuale, inteligente și frumoase”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile