Altă investiție „smart”: Firea cumpără felicitări de Crăciun de 21.000 Euro de la Sebastian Ghiță

Share
738
Tweet
Gabriela Firea Foto: Vlad Chirea / Arhivă Libertatea

Moș Crăciun nu e singurul care face cadouri în perioada sărbătorilor de iarnă. Primarul Capitalei vrea să ne surprindă cu o mică atenție plătită din banii noștri.

Gabriela Firea a început pregătirile pentru Crăciun, plasând o comandă ridicolă și inutilă ce urmează a fi plătită din bani publici: Primăria Capitalei cumpără felicitări de Crăciun în valoare de peste 21.000 Euro. Și nu de oriunde, ci de la o companie pe care procurorii DNA puseseră sechestru în 2015, pentru că era controlată de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță.

Sebastian Ghiță Foto: HotNews | Screenshot youtu.be/oU3DcrcITWY

Ții minte vremurile când Ghiță era cercetat pentru trafic de influență, evaziune fiscală, spălare de bani, complicitate la schimbarea destinației fondurilor UE și multe altele? Asta înainte să obțină azil politic în Serbia, acolo unde o duce în continuare foarte bine.

Știm de toată mizeria asta cu felicitările mulțumită lui Clotilde Armand, Consilier Local USR la Primăria Sectorului 1, care a publicat detaliile tranzacției pe Facebook-ul personal, printr-un screenshot:

După cum vezi, cheltuielile totale sunt de 21.445 Euro, sumă care acoperă un număr de 10.000 de felicitări, potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. Compania care urmează să printeze cartonașele propriu-zise e SC DNS Birotica SRL, „una din firmele controlate de Sebastian Ghiţă, prin care acesta derula contracte de milioane de euro cu statul”, explică Clotilde Armand. „DNS Birotica a primit, în ultimii ani, contracte de peste 37,5 milioane de euro de la instituţii publice, o parte din ele prin încredinţare directă. Priorități pentru PSD...”.

Conform screenshot-ului postat de Clotilde Armand, Primăria are timp până sâmbătă, 3 noiembrie, ora 17:00, să ia o decizie finală în privința felicitărilor de Crăciun. Adică să le cumpere sau nu, până la urmă. Doamna Firea are la dispoziție trei zile să-și dea seama că principala nevoie a bucureștenilor în perioada sărbătorilor nu e să găsească în cutia poștală un cartonaș generic pe care oricum îl aruncă la gunoi în secunda doi. Pe timp de iarnă, locuitorii Capitalei au cu totul alte griji: să nu moară de frig în apartament, să circule cu transportul în comun fără să rămână împotmoliți în zăpadă, să aibă cu cine să-și lase copiii atunci când grădinițele și școlile sunt închise din cauza a doi-trei fulgi de nea ș.a.m.d.

Dacă vrea neapărat să-i felicite „personal” pe bucureșteni, le-ar putea trimite cartonașe virtuale pe mail. În felul ăsta, nici nu aruncă cu banii, nici nu sacrifică aiurea copaci. Sau, hai, că cetățenii de 70 de ani nu le au cu tehnologia – să le transmită oral prin difuzoarele Târgului de Crăciun orice plănuia să scrie pe felicitări. Că banii pe târg oricum se cheltuiesc, dar așa ar evita costuri inutile în plus pentru răspândirea unui mesaj sec și ipocrit.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile