Am aflat ce job-uri își doresc românii

Share
11
Tweet
job-uri Foto: shutterstock.com

Trăim într-o societate care promovează egalitatea între sexe. Iar despre egalitatea șanselor între femei și bărbați s-au spus multe.

Cu toate astea, se pare că există o segmentare vizibilă a joburilor în funcție de sex.

De aceea, i-am rugat pe colegii noștri de la eJobs să ne facă un top 10 al locurilor de muncă unde se înregistrează cea mai mare ofertă în rândul femeilor și al bărbaților.

Femeile iubesc ordinea și organizarea, astfel că 84% dintre cei care au ales domeniul Secretariat / Administrativ sunt femei, în timp ce doar 16% sunt bărbați în acest domeniu, cel în care se înregistrează cel mai mare procent al sexului feminin.

Locul 2 în materie de prezență feminină este ocupat de Resurse-Umane / Psihologie, unde 83% dintre cei care au ales o profesie sunt femei, și doar 17% bărbați.

În domeniul Relații-Publice avem aceeași distribuție inegală pe genuri, majoritare fiind femeile, cu 81%, și doar 19% dintre masculii care lucrează în acest domeniu.

Dintre persoanele care și-au dorit un post în domeniul Contabilitate / Finanțe, 79% sunt femei și 21% bărbați.

78% dintre cei care au optat pentru Farmacie / Medicină sunt femei, în timp ce doar 22% dintre cei care și-au dorit să lucreze în acest domeniu sunt bărbați.

71% dintre cei care s-au reorientat către Media / Jurnalism sunt femei și doar 29% sunt bărbați în acest domeniu.

job femei Foto: shutterstock.com

Domeniul bancar este ocupat de 70% femei și 30% bărbați.

69% dintre cei care optează pentru Fundații / Voluntariat / ONG sunt femei și doar 31% dintre cei care aleg acest domeniu sunt bărbați.

68% dintre cei care au ales un job în Educație / Training sunt femei, în timp ce 32% dintre cei care au optat pentru acest domeniu sunt bărbați.

61% dintre românii care își doresc o carieră în Marketing sunt femei, iar 39% dintre cei care și-au exprimat dorința de a ocupa un post în acest domeniu sunt bărbați.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile