Am făcut bungee jumping de la 140 de metri înălțime, iar Cheile Râșnoavei au devenit dintr-odată UAUU!

Share
Tweet

Ne super plac sporturile. Fie că e vorba despre skateboarding, schi, MMA, raliu, streetball, snowboarding sau carting, atâta timp cât simțim valul de adrenalină cum ne inundă corpul, suntem ultimii care se dau în spate, de la orice.

Da, nu ne gândeam că, la un moment dat, Penny Market România va veni la noi și ne va spune: „Credeți că sunteți extremi, nu?”. N-aveam cum să lăsăm provocări deschise, pur și simplu nu puteam.

Suntem NOIZZ, iar asta înseamnă că nimic nu e prea mult (nici măcar o cutie de înghețată cu ciocolată mâncată la o oră târzie din noapte), așa că un salt în gol de la 140 de metri înălțime n-avea cum să fie prea dramatic.

Oricât de puțin te-ai teme de înălțime – fiindcă și noi credeam că 140 de metri sunt o plimbare ceva mai lungă cu liftul – odată ajuns acolo, pe un versant din Cheile Râșnoavei, lucrurile iau o turnură interesantă.

Da, urcarea prin noroi și vegetație mai alunecoasă decât o coajă de banană sunt prima problemă cu care te confrunți atunci când vrei să fii cel mai nebun om din județul Brașov. Sau, cine știe, din România. În momentele alea, nebunia atinge niveluri pe care nu îți imaginai că le poți atinge.

Totuși, e mai real decât un profil mate-info la liceu. Primul instinct e să tremuri și să fii stângaci. Marginile sunt abrupte, rocile sunt ascuțite, iar aerul, din ce în ce mai rarefiat, îți produce o ușoară amețeală, care culminează cu un țiuiut apăsător în urechi. „O să sară oare?”.

Toate vocile capătă un ecou îmbătător, vântul se întețește, genunchii devin moi și flexibili, ca o bezea cu vanilie. Coarda de bungee, care mai devreme stătea liniștită, se întinde brusc, iar timpul se dilată.

Experiența săritului cu coarda de bungee nu poate fi comparată cu niciun alt sport extrem. Forțele gravitaționale devin FORȚE GRAVITAȚIONALE, și, pe scurt, totul e mai mare, mai intens, mai UAUU!

Ajuns jos, gura îți e uscată, mușchii sunt încordați ca Arnold și ai nevoie rapid de ceva reconfortant, care să-ți aducă aminte de realitatea ta.

Realitatea de pe pământ, acolo unde îți vine natural să stai, dar confortul aduce de la sine plictiseală, iar momentele care te fac să strigi, să urli din cauza fluxului de adrenalină sunt esențiale.

Da, am făcut-o din nou. În plus, nu ne e frică să o mai facem. Avem nevoie să ieșim din rutină, avem nevoie de ceva disruptiv, care să ne scoată cu forța, chiar și pentru o zi, o oră, o secundă din viața de birou și caracterul ei repetitiv.

Nu suntem roboți, suntem oameni și suntem oamenii ăia care fac lucruri să se întâmple, schimbă percepții, mută granițe, urcă munți (la propriu), dărâmă mituri și își croiesc drumul prin cele mai dificile cărări, dar în cel mai intelligent mod posibil.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

bungee jump jumping penny UAUU munte calatorie
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde