Am fost în bucătăria KFC să văd ce mâncăm, de fapt

Share
482
Tweet
Bucătăria KFC Foto: YouTube/Just the Job

KFC a lansat la începutul lunii o campanie prin care oricine poate intra în bucătăria lor, pentru un tur alături de manageri. M-am înscris și eu, am fost acceptat și am văzut – în sfârșit – cum se transformă un simplu pui în celebrul Crispy Strip.

Mi-ar fi plăcut să fac poze și chiar să filmez întreg turul, dar nu ni s-a permis accesul cu telefoane sau cu alte aparate de înregistrare. Am devenit suspicios, având în vedere că toată campania KFC Open Kitchen merge pe ideea că nu au nimic de ascuns. O fi doar o măsură de precauție, pentru că într-adevăr nu am văzut nimic compromițător: niciun gândac, nicio ustensilă mizerabilă, nicio urmă de mucegai. Am primit halate și capeline de unică folosință și-am început vizita.

Foto: Facebook/KFC

Spațiul e foarte înghesuit, dar angajații sunt repartizați pe zone astfel încât să nu se-mpiedice unii de alții. Toată activitatea se desfășoară după reguli stricte, începând cu spălatul pe mâini: 2 x picături săpun lichid, spălat, șters, 2 x picături dezinfectant mâini, șters. Toate etapele și standardele de preparare a mâncării sunt afișate pe pereți, în caz că cineva uită vreun pas.

Te-ai aștepta ca bucătăria să fie cufundată permanent într-un miros grețos, dar n-a fost cazul. E adevărat, am făcut turul la 10 dimineața, când nu se gătește foarte mult.

Foto: YouTube/KFC India

Marea majoritate a puiului livrat în fiecare dimineață provine de la producători locali, gen Agricola. Adică ce cumpărăm și noi din supermarket. Interesant e că toată carnea vine proaspătă, nu congelată, și deja porționată.

Angajații marinează puiul, după care-l trântesc într-o „piscină” de făină și-l răsucesc pe toate părțile de șapte ori. Apoi îl culeg într-un coșuleț, îl scutură prin tehnica fierăstrăului și-l lasă trei secunde în apă. Același pui e răsturnat din nou în făină, iar procesul e repetat o dată. Ăsta-i tot secretul aspectului solzos al Crispy-urilor. Întotdeauna crezusem că-i îmbrăcat în fulgi de porumb sau ceva asemănător...

Foto: YouTube/Mariciu

Urmează prăjirea în ulei de floarea soarelui și, ulterior, lăsarea puiului timp de 5 minute într-un cuptor, să scape de excesul de ulei. După toate astea, e gata să ajungă pe tava ta.

Angajații pregătesc atâta mâncare câtă cerere știu că vor avea, în funcție de perioada din zi. Cică puiul începe să-și piardă proprietățile, gustul și prospețimea după o oră jumate’, așa că – dacă nu se vinde în timpul ăsta – e colectat într-un coș și trimis spre „distrugere”. Ce risipă...

Deși stafful primește 50% discount la toate produsele, îmi place că nu au încercat să mă convingă că ei mănâncă non-stop la KFC. Un tip mi-a spus că profită cam de două ori pe săptămână de oferta asta, pentru că – logic – nu-i recomandat să bagi prăjeli în tine zi de zi, oricât de bine ar fi gătită mâncarea.

Foto: YouTube/Selly

La final am fost invitați să preparăm niște sandvișuri chiar cu mâinile noastre (înmănușate). Am ales cea mai simplă chestie posibilă: un Zinger, adică pâine + crispy + salată + maioneză. Fiecare și-a mâncat propria creație, deci poți sta liniștit, că n-am experimentat pe tine.

Impresia generală e una pozitivă. Crispy-urile le-am putea face și noi acasă, dac-am ști ingredientele secrete ale marinării. Membrii staffului cu care am discutat au spus că nici măcar ei nu le știu.

Foto: Facebook

Dacă angajații respectă într-adevăr toate regulile și standardele de curățenie zi de zi, nu doar când se organizează tururi, pot spune că-i un mediu OK.

KFC-urile din București mai organizează tururi și pe 26 mai. Dacă te grăbești să completezi formularul ăsta, poate ai norocul să prinzi un loc.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile