Americanii vor show-uri românești: emisiunea lui Virgil Ianțu ajunge în SUA, prezentată de Whoopi Goldberg

Share
Tweet
Virgil Ianțu la „Câștigă România!” Foto: Screenshot YouTube/TVR | youtu.be/BqI75i3PQP0

Noi am împrumutat de la ei „Family Feud” (Ce spun românii), „The Tonight Show” (Chestiunea Zilei), „Survivor” (Supraviețuitorul) și multe alte formate de emisiune, dar uite că și americanii mai găsesc câte ceva interesant la noi.

Prezentată pe TVR2 și TVR HD de Virgil Ianțu, emisiunea „Câștigă România!” va avea parte de un remake american. Companiile de producție 44 Blue Production și One Hoe (deținută de Whoopi Goldberg) au achiziționat formatul 100% românesc și se pregătesc să-l adapteze pentru publicul american sub denumirea „Win your country!”.

Whoopi Goldberg în Star Trek: The Next Generation Foto: StarTrek.com

Whoopi Goldberg nu va fi doar producător al variantei americane, ci și prezentator. Renumită pentru rolurile jucate în „Star Trek: TNG”, „Ghost”, „Sister Act” și alte 172 de chestii, actrița e super-încrezătoare în succesul acestui format TV: „Ne place componenta civică a acestui show şi faptul că se concentrează pe ideea de unitate şi identitate. Le oferă concurenţilor şi telespectatorilor şansa de a se mândri cu locurile natale, de a se distra, dar şi de a intra competiţie. Credem că <<Win Your country!>> va fi îndrăgită de publicul american”.

SUA e doar începutul. Fie că prinde sau nu în SUA, „Câștigă România!” o să fie adaptată și la alte țări, lucru confirmat de Virgil Ianțu: „Mi-am început cariera în televiziune cu un format importat [n.r. „Vrei să fii miliardar?”], iar acum mă bucur enorm că un format 100% românesc va fi produs în Statele Unite şi, în curând, în alte ţări. Este o mare realizare şi este rezultatul implicării, entuziasmului şi muncii noastre - a echipei, bineînţeles”.

În cazul extrem de probabil în care nu urmărești TVR2, „Câștigă România!” e un concurs de cultură generală care provoacă trei concurenți să răspundă unor întrebări legate de anumite județe românești. Fiecare trebuie să aleagă inițial un județ lipit de graniță, iar județul-destinație e ales aleatoriu de un calculator. Concurentul trebuie să străbată astfel țara, din județul ales de el până la cel desemnat prin tragere la sorți, răspunzând câte unei întrebări relevante pentru fiecare regiune de pe traseu. Știi ce? O să înțelegi mai bine dacă te uiți câteva minute la video-ul ăsta:

Creat de Zucchero Media și Televiziunea Română, „Câștigă România!” a avut premiera în 2017. Momentan se află la al patrulea sezon și primește aprecieri peste aprecieri. Spre exemplu, a fost selectat recent în finala „International Format Awards 2018”, la rubrica „Cel mai bun format de game show de studio”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile