Așa arată lupta cu anorexia – Povestea acestei adolescente a devenit virală

Share
22
Tweet
anorexie Foto: Twitter / Quamipas

Anorexia este o adevărată problemă a secolului 21.

Însă, recent, tot mai mulți oameni încep să vorbească despre starea lor și despre modul în care se luptă cu ea.

Printre ei este și Camila Paz din Buenos Aires din Argentina, care a reușit să învingă adevărată dramă.

Ea și-a arătat rezultatele pe Internet și chiar a primit laude de la formatori și consilieri. Acestia sunt conștienți de faptul că anorexia și bulimia sunt tulburări care tin si de psihicul unei persoane.

Are doar 16 ani și povestea a devenit virală în ultimele zile după ce a postat pe Twitter fotografii cu ea în cel mai rău moment al vieții sale.

Totul a început când Camila Paz avea 13 ani, cântarea 45 de kilograme și a vrut să ajungă la 40 de kilograme. Însă, a ajuns să cântărească 38 de kilograme. Fata a suportat tratamente grele, până când, în cele din urmă, a avut puterea să înceapă lupta împotriva bolii.

camila-paz Foto: www.nexofin.com

Camila și-a arătat în imagini progresul pe care l-a făcut în doi ani. Tipa a ales să-și facă rezultatele publice pentru a sublinia că pot fi rezolvate și problemele similare.

camila paz Foto: eldoce.tv

"Nici măcar nu am vrut să merg la școală. Nu am vrut să văd pe nimeni până nu am ajuns la rezultatul ideal".

"Scopurile mele au început să se schimbe când am ajuns la greutatea de 40 kilograme. Chiar și atunci voiam să cântăresc mai puțin. Sper ca după ce voi arăta lumii aceste fotografii, fetele vor realiza că nu asta este calea. "

"Terapistul meu mi-a spus să văd harta unei vieți normale, dar trebuie să decid dacă vreau cu adevărat să o obțin. Acum vreau să-i ajut pe alții."

Se estimează că până la 8 milioane de americani suferă de tulburări de alimentație. Până la 7 milioane dintre ei sunt femei. În lume, până la 70 de milioane de oameni suferă de tulburări de alimentație. Anorexia este cea mai frecventă boala în rândul tinerilor. Până la 86% dintre aceștia recunosc că s-au limitat să mănânce înainte de împlinirea vârstei de 20 de ani.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile