În 2020 o să zburăm – Așa arată "taxiul zburător" lansat de Uber

Share
35
Tweet
taxi zburator Foto: bellhelicopter.com

Nicio scuză să mai întârzii. În 2020 ficțiunea devine realitate. Vei putea să ajungi la birou, la mall sau acasă cu un taxi zburător.

Dar nu știm dacă vom zbura și deasupra României noastre... Noi nu avem autostrăzi și visăm la un mijloc de transport aerian?

În urma cu ceva timp, Uber a declarat că a încheiat un parteneriat cu NASA pentru realizarea unor ''taxiuri zburătoare''. Compania și-a propus să dezvolte Sisteme Aeriene fără Pilot (Unmanned Aerial Systems-UAS), dar și tehnologii pentru Managementul Traficului fără Pilot (Unmanned Traffic Management- UTM).

Uber Foto: bellhelicopter.com

La început de 2018 a venit și timpul să vedem cum arată taxiurile asta aeriene, fără pilot.

taxi zburator Foto: bellhelicopter.com

Vehiculele de zbor sunt deja la stadiul de testare, iar în curând vor putea să ofere servicii de transport în regim de taxi în marile metropole.

Uber a promis ca va introduce taxiurile zburătoare intraurbane cu plată şi cooperează cu autorităţile de reglementare din domeniul aviaţiei din SUA şi Europa pentru obţinerea aprobărilor.

taxi Uber Foto: bellhelicopter.com

Pasagerii vor putea introduce adresa dorită în computerul de bord, iar vehiculul va decola automat către destinaţia selectată.

Taxiul zburător are o autonomie de 50 km sau 30 minute de zbor și necesită o sursă de curent electric sau un dispozitiv de încărcare rapidă.

interior Foto: bellhelicopter.com

Acoperișurile mai multor clădiri din Los Angeles vor fi pregătite pentru aterizarea lor. Dar Uber se gândește să folosească pentru aterizare și terenurile neutilizate din zona ieșirilor de pe autostrăzi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile