Ăsta este job-ul care te face mai fericit

Share
Tweet
happy Foto: istock.com

În realitate muncesc mai mult decât restul, calculează fiecare leu și visează cifre.

Deși freelancerii au o viață plină de incertitudini, potrivit unui nou studiu, ei sunt cei mai fericiți oameni, dar și cei mai devotați "angajați".

Specialiștii susțin că cei care lucrează pe cont propriu sunt mai productivi şi mai fericiţi. Una dintre concluziile studiului spune că un freelancer se simte mai util, în comparație cu un corporatist, și e convins că are mai multe oportunități pentru creșterea personală.

Pe principiul eu când vreau să fluier, fluier, să fii propriul tău șef înseamnă să fii mai responsabil, mai independent din punct de vedere profesional, mai liber în exprimare, dar și cel mai dur critic al tău.

"Ei au libertatea de a inova, să-și exprime punctele de vedere și să concureze cu alte companii și oameni", a explicat co-autor al studiului, profesorul Peter Warr de la Universitatea din Sheffield.

Se pare că în prezent peste 53 de milioane de americani sunt freelanceri, iar estimările arată că până în 2020, 40% din forța de muncă la nivel global va fi formată din liberi profesioniști, care vor lucra pe proiecte, în baza unui contract pe perioadă determinată.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile