Astea sunt cel mai bine plătite joburi din România

Share
32
Tweet
Foto: shutterstock.com

Dacă vrei să te îmbogățești repejor, ar fi cazul să te orientezi către unul dintre domeniile astea.

Institutul Național de Statistică ne spune că, în decembrie 2017, salariul mediu net la nivel național era 2.629 lei, cu 165 mai mult decât în noiembrie. O medie surprinzător de mare, care ridică întrebarea: cine câștigă așa mult în România, încât să compenseze pentru angajații plătiți cu minimumul pe economie?

Se pare că extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale se plătește cel mai bine la noi. Incredibil de bine, chiar. Un angajat din acest domeniu câștigă – în medie – 9.239 lei pe lună. La polul opus se zbat angajații din sfera „hoteluri și restaurante”, cu 1.481 lei câștigați lunar.

Foto: commons.wikimedia.org

OK, dar vrem mai multe informații. Vrem să aflăm cum stau lucrurile prin toate domeniile din România. Vrem să știm care e salariul minim pe care să-l accepți la interviu, în funcție de jobul pentru candidezi. Să aflăm cât consideră angajații că merită, de fapt, pentru munca lor. Din fericire, colegii noștri de la eJobs ne-au răspuns tuturor întrebărilor prin niște statistici interesante și relevante.

Dintre internauții care-și caută de muncă pe eJobs, cei cu experiență în Management-Consultanță o duc cel mai bine: salariul mediu câștigat de aceștia la ultimul loc de muncă e 3.497 lei. Bun, dar tot nu e suficient. Ei consideră că munca lor valorează în jur de 4.500 lei. Până una-alta, nu au de gând să accepte un salariu mai mic de 3.974 lei.

Foto: pixabay.com

Pe locul 2 în topul salariilor se clasează domeniul Construcții. În cazul ăsta, angajații au câștigat – în medie – 3.133 lei la ultimul job. Acum își doresc 4.070 lei lunar și în niciun caz nu ar accepta mai puțin de 3.700. Normal, vrei din ce în ce mai mult pe măsură ce avansezi în carieră și acumulezi experiență.

Podiumul e completat de Import-Export, domeniu în care se câștigă 2.784 lei pe lună, în medie. Angajații care caută să-și schimbe jobul vor un salariu de cel puțin 3.321 lei, dar consideră că suma corectă ar fi 3.732 lei.

Te-ai fi așteptat ca IT – Software să domine topul, dar angajații acestui domeniu câștigă lunar cam 2.734 lei. Sunt horătâți să nu mai accepte sub 3.550 de-acum încolo, dar consideră că munca lor valorează 4.028 lei.

Foto: pexels.com

La polul opus, jurnaliștii cu cont pe eJobs câștigă cel mai puțin în România: 1.645 lei, în condițiile în care suma corectă li se pare 2.741.

Nici angajații din Fundații / Voluntariat / ONG-uri nu o duc cu mult mai bine. Aceștia sunt plătiți momentan cu 1.772 lei pe lună. Într-o lume ideală, ei spun că ar trebui să câștige 2.694 lei.

Pe locul 3 de la coadă se clasează domeniul Secretariat – Administrativ, unde angajații câștigă în medie 1.896 lei. Asta pentru o muncă pe care ei o valuează pe la 2.432 lei.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile