Astea sunt cele mai ciudate reguli ale companiilor aeriene

Share
11
Tweet
Reguli ale companiilor aeriene Foto: gettyimages

E perioada vacanțelor, așa că ne-am gândit că e momentul perfect să vedem care sunt cele mai ciudate lucruri pe care le pot face companiile aeriene cu pasagerii.

Miros de transpirație

Unele companii aeriane pot refuza îmbarcarea unui pasager dacă acesta nu respectă regulile de igienă personală.

Un client al companiei Air Canada Jazz a fost dat jos de la bordul aeronavei după ce echipajul a considerat că mirosea prea urât și că duhoarea era insuportabilă pentru ceilalţi călători.

Ținută neadecvată

O companie aeriană din Statele Unite ale Americii au o politică extrem de ciudată. Aceștia nu acceptă pasagere care poartă colanți, deoarece nu se încadrează în categoria ”ținutelor adecvate”.

Fără make-up

O companie aeriană le interzice pasagerelor să urce la bordul aeronavei dacă poartă un make-up strident. Deși însoțitoarelor de bord le este impus rujul roșu, clienții trebuie să aibă un look cât mai natural.

Te pot forța să rămâi în avion până la 3 ore

Un avion plin de pasageri poate aştepta acceptul pentru decolare timp 3 ore. Doar după ce a fost depăşit acest timp, călătorii pot să obțină permisiunea de a părăsi avionul.

Pasagerii obezi plătesc dublu pentru un bilet

Prețul biletului este stabilit în funcție de greutatea pasagerului. Companiile aeriene sunt tot mai tentate să le ceara pasagerilor obezi să plătească mai mult decât ceilalți.

Compania Air France anunța încă din 2010 că a luat decizia ca persoanele obeze să plateasca bilete mai scumpe, în ciuda proceselor cu care era amenințată din acest motiv.

Și Samoa Air a ţinut titlurile ziarelor în 2013, după ce a început să taxeze persoanele în funcţie de greutatea lor.

Iar operatorul aerian Hawaiian Airlines a intrat în atenţia presei internaţionale după ce a luat decizia să îi cântărească pe pasagerii supraponderali înainte de a le aloca locurile în avion.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile