Unde se consumă cea mai multă cocaină – Astea sunt cele mai "prăfuite" oraşe europene

Share
22
Tweet
unde se consuma cocaina Foto: istock

Potrivit raportului Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), iarba este cel mai consumat drog în România, urmat de substanţele psihoactive, cocaină şi LSD, ecstasy, ciupercile halucinogene şi heroina.

Aproape 8% dintre români au încercat în 2017 unul dintre aceste droguri, în creştere cu un procent faţă de studiul realizat în 2014. Cu toate astea, în Europa situația este destul de prăfuită.

Raportul european privind drogurile a scos la iveală un top al orașelor în care consumul de cocaină este ridicat.

Pe primul loc în clasament nu se află Londra, Praga sau Berlin, ci Barcelona. Capitala Cataloniei este "supermarketul" cu cocaină al Europei. Aici, în fiecare zi aproximativ 1000 de locuitori trag pe nas.

În mare parte clasamentul este ocupat de elvețieni. Se pare că locuitorii din Zurich, St. Gallen, Geneva, Basel și Berna sunt dependenți de praful alb.

În Bristol, zilnic se consumă peste 754.7 mg de cocaină la 1000 de locuitori.

Orașul belgian Anvers este cel mai mare consumator de cocaină din Europa, depășind Londra și Amsterdam. Aici, zilnic se consumă peste 822.9 mg de cocaină la 1000 de locuitori.

Milano și Paris se află și ele în topul european, însă cu o medie mai mică, între 0,5 și 1 mg de cocaină pe zi pe cap de locuitor.

Se estimează că peste un sfert dintre persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani din Uniunea Europeană, au încercat droguri într-un moment al vieții.

Raportul arată că 53,8 milioane de bărbați și 34,1 milioane de femei au consumat iarbă de-a lungul vieții, estimările consumului pe durata vieții fiind mult mai scăzute pentru cocaină (12,2 milioane de bărbați și 5,3 milioane de femei), MDMA (9,3 milioane de bărbați și 4,7 milioane de femei) și amfetamine (8,4 milioane de bărbați și 4,2 milioane de femei).

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile