Astea sunt greșelile pe care le fac femeile atunci când iubesc

Share
23
Tweet
iubirea Foto: Profimedia

Cel mai important lucru în iubire e să devii matur. Iubirea matură înseamnă cunoaştera simultană a propriei fiinţe, iar tipul ăla de dragoste matură este mai puțin intensă, dar este cu mult mai profundă.

Dar dacă te întrebi cum arată dragostea unei femei mature, ne spune psihologul ucrainean Elena Shpundra.

„Am aproape 42 de ani, din când în când îmi place să spun că eu nu cred în dragoste, romantism sau fericire. De obicei, sunt o persoană deschisă și spun fără ezitare ce îmi place și ce nu.

Am dăruit multe oamenilor, gătindu-le, cumpărându-le cadouri, eram gata să merg cu ei până la capătul lumii. De fiecare dată, eram gata să renunț în întregime la mine pentru iubire. Dar dacă nu mai sunt gata pentru asta, înseamnă că nu mai pot să iubesc?

Când suntem mai tineri, căutăm iubirea și ne rănim ușor. Uneori trebuie să explorați limitele, să vă reconsiderați pentru a ști cine sunteți.

Maturitatea este momentul în care într-adevăr vă întâlniți cu voi înșivă. După orbirea și sacrificiul tineresc, începem să trăim pentru noi înșine.

Asta nu înseamnă că nu avem nevoie de altcineva. Acest lucru înseamnă că am devenit de succes, ne întoarcem la sine, plini de încredere, dar singuri?Nu. Vrem dragoste, căldură și relații pline de înțelegere, ca atunci când aveam 20 de ani.

Dar până acum, am aflat că într-o relație sănătoasă toate aceste lucruri sunt reciproce. De aceea nu mai fac aceste lucruri:

1. Nu aștept mesajele și apelurile bărbaților

Sau îi exclud din viață pe cei care nu au timp să mă anunțe sau să scrie că sunt ocupați.

2. Nu vreau să merg la o întâlnire dacă locul meu și timpul nu se potrivesc

Dacă un bărbat nu este interesat de cât de mult este femeia ocupată, de dorințele ei, de confort, nu este deloc bun. Nu am nevoie de un astfel de om.

3. Nu-l iert dacă nu cumpără un cadou de ziua mea

Îmi plac bărbații care dau bani pentru o femeie pe care o iubesc.

4. Nu pot justifica eșecul cuiva după 40 de ani

Asta nu înseamnă că am ajuns să caut doar bani. Când eram tineri, am experimentat, am încercat și am muncit mult ... Deja după 40 de ani ar trebui să avem o carieră și un loc decent pentru a trăi.

5. Nu voi trece peste dacă nu-mi place

Nu voi excita oamenii cu plângeri constante și nu voi suna. Nu voi da semnale, nu voi aștepta să observe, nu voi deranja, voi spune deschis: Nu mă luați prea repede, vă rog. Mă sperie.

6. Nu mi-e teamă să pun întrebări

Și sunt gata pentru orice răspuns. Când eram mai tânără, imi era teamă să pun orice întrebare despre ceva ce nu înțelegeam. Nu am vrut să fiu stresată, mă temeam că voi fi rănită sau că îl voi speria. Dar tocmai această lipsă de claritate ne face rău. Nu mai vreau să fiu rănită și de aceea sunt gata să clarific.

7. Nu mai amestec sexul cu iubirea

Sexul poate fi legat de dragoste. Pe de altă parte, nu trebuie să aibă niciun punct comun cu dragoste. Pentru mine, dragostea este când aud dimineața, pentru că iubesc tăcerea; când își aduce aminte cât de mult zahăr am pus în cafea; când sunt surprinsă de ceva drăguț ... Dacă nu există nimic de genul ăsta, înseamnă că doar dormim împreună.

8. Nu sunt geloasă pe prietenii lui, nici pe slujba lui

Sau pe copilului său din ultima căsătorie (legături). Dacă mă place un bărbat, el își va găsi timp. Pot să accept asta pentru că am un loc de muncă și sunt constant ocupat. Dacă amândoi avem timp unul pentru celălalt, înseamnă că totul este OK. Dacă găsesc doar timp pentru el, și este întotdeauna ocupat, nu este deloc bine și este timpul să se schimbe.

9. Nu-i calc cămășile

Nu-mi place sa calc. Nu-mi place să fac lucruri inutile. Refuz să fac ceva pentru un bărbat, dacă nu-mi place să o fac. Dacă mă iubește, își calcă singur cămașa.

Am fost aproape de 42 de ani, sunt directă, puternică și nu atât de solicitantă. E greu să mă cucerești, să mă faci după bunul tău plac. Dificultățile vieții m-au întărit și încă mai vreau să iubesc. Nu sunt gata să mă sacrific pentru cineva. Dragostea este creație, nu distrugere și nici sacrificiu".

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile