Avem o pârtie care a costat 7 milioane de euro și care s-a închis, dar pentru care se plătesc 10.000 de euro lunar din banii publici

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
11
Tweet
Foto ilustrativ

Când vine vorba de bugetul de stat al României, lucrurile tind să se desfășoare într-un mod complet dubios, după cum este și cazul de față.

În Bistrița, avem pârtia Cocoș, aflată la cea mai mică altitudine din țară - amenajarea acesteia a costat 7 milioane de euro, iar orașul a fost automat îndatorat pentru următorii 20 de ani.

Să zicem că poate treburile n-ar fi stat chiar atât de aiurea dacă pârtia ar fi deschisă, dar aceasta a fost închisă la 3 zile după inaugurare. Sună a treabă românescă, nu?

Și nu doar asta e problemă - fie închisă, fie deschisă, pârtia are nevoie de cheltuieli de funcționare, iar acestea ajung la fabuloasa sumă de 10.000 de euro pe lună.

Lucrurile s-au aflat după ce un consilier local l-a rugat pe primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, să facă publică această listă de cheltuieli ale pârtiei de schi.

Zis și făcut - 50.000 de lei, lunar, că-i deschisă sau nu.

33.000 de lei merg lunar la firma care administrează telescaunul, 10.000 de lei la firma care asigură paza, iar 5.000 de lei costă curentul.

"Am vândut bilete în valoare de 9.260 de lei în 26 ianuarie și 10.500 de lei în 27 ianuarie. Dacă ar fi deschisă măcar 30 de zile lucrurile ar fi bune din punctul de vedere al finanțării funcționării", a zis primarul.

Pârtia Cocoș a fost inaugurată cu mare fast vineri, 26 ianuarie și a fost închisă două zile mai târziu din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat oamenii.

De pildă, zăpada s-a amestecat cu bulgărie de pământ înghețat și cu pietre, fiind un pericol pentru schiori și pentru cei care voiau să facă snowboard.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile